Kestane kabuğunu artık kimse atmayacak! Bakın o kabuklar hangi hastalıkların çözümü çıktı?

Kestane kabuğunu artık kimse atmayacak! Bakın o kabuklar hangi hastalıkların çözümü çıktı?

Doğadan sofralara konuk olan ürünlerin hiçbir şeyi çöpe gitmiyor. Kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kestaneler sobaların üzerinde yerini almaya başladı. Çıtır çıtır pişen kestaneleri soyduktan sonra çöpe atılan kabuklarının faydasını duyan şaşkına döndü. Kimse bu kabukları bir daha çöpe atmayacak. İşte kestane kabuğunun faydaları…

Kestane kabuklarının faydaları hakkında yıllardır yapılan çalışmalar ilginç sonuçlar da ortaya çıkardı. Dünyada pek çok kültürde yer alan kestane hem tatlılarda hem de tuzlularda baş kahraman olarak tüketiliyor. Sağlık açısından son derece faydalı olan kestanenin kabukları da kendisi kadar faydalıdır. Sağlık açısından birçok etkisi bulunan kestane kabuğunun faydalarını sizler için araştırdık. İşte kestane kabuğunun faydaları…

KESTANE KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

1. Antioksidanlarla yüklü: Antioksidan içeriği ile oldukça zengin bir ürün olan kestane kabukları vücuttaki serbest radikallerle savaşmaktadır. Hücrelerde oluşan hasarın önüne geçmeyi amaçlayan kestane kabuğu kanser, kalp hastalığı ve yaşlanma gibi birçok problemin önüne geçiyor.

kestane-kabugu.jpg

2. İltihap önleyici özelliklere sahiptir: Anti inflamatuar özellikleri sahip olan kestane kabuğu özü vücuttaki iltihaplanmayı önlemektedir. Romatoid artrit ve diğer iltihap problemlerine iyi gelen kestane kabuğu bu tür problemlerle savaşmaktadır.

3. Sindirim sağlığını destekler: Kestane kabuğu içerisinde yer alan lif sindirim sağlığı açısından yararlıdır. Bağırsak hareketliliğini arttırarak kabızlık sorununu çözen kestane kabukları sindirimi düzene sokar.

4. Kan şekeri düzeylerini dengelemeye yardımcı olabilir: Kan şekerini dengeleme konusunda yardımcı olabilecek bileşikler içerisinde yer alan kestane kabuğu diyabet lı hastaları için de faydalıdır. Kan şekerini kontrol altına alınması durumunda kestane kabuğundan yararlanılmaktadır.

kestane-kabugu-faydalari.jpg

5. Anti-mikrobiyal özellikler: Antimikrobiyal özellikleri bulunan kestane kabuğu bakteri ve mantar gibi mikropların üremesini engelleyerek enfeksiyon riskini en aza indirir.

Kestane kabukları aynı zamanda endüstriyel ürün olarak da kullanılmaktadır. Bazı kozmetik ürünlerinde yer alan kestane kabuğu cilt sağlığını da korumaktadır. Bunun yanı sıra ahşap işleme endüstrisinde de kestane kabuğundan yararlanılabiliyor. Kestane kabuğunu yararlarının yanı sıra her bünyede farklı etkiler gösterebilmektedir. Yüksek tansiyon, alerjik reaksiyonlar veya diğer istenmeyen etkilere karşı uzmana danışılmadan tüketilmemesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN