Ketçapla temizleyebileceğiniz şeyleri öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız! İşte ketçabın o harika kullanım alanları

Ketçapla temizleyebileceğiniz şeyleri öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız! İşte ketçabın o harika kullanım alanları

Temizlik gerçek bir angarya olabilir. Çocuklar, özel ve profesyonel yaşamlarımız, arkadaşlarımız ve hayatın bize getirdiği başka ne varsa, bazen gün içinde evlerimizi temizlemek ve onları daha yaşanabilir kılmak için asla yeterli zaman yokmuş gibi görünebilir! Peki mutfağınızda bulunan ketçapla temizleyebileceğiniz şeylerin olduğunu söylesek...

Patates kızartmalarının, makarnaların ve tavukları tatlandırmak ve renklendirmek için hepimizin bayıla bayıla kullandığı ketçap, evdeki birçok şeyi temizlemek için de kullanılabilir. Hemen hemen tüm ketçap tarifleri sirke içerir ve sirke içindeki asetik asit, farklı kir türlerini kesmek için hafif bir temizleyici olarak çalışır. Domatesler bile temizlemeye yardımcı olabilecek limon gibi biraz sitrik asit içerir. Marka ve fiyat önemli değil. Jenerik markalar temizlik için harika çalışıyor. Herhangi bir temizleyicide olduğu gibi, tüm bir projeyi ele almadan önce, işiniz için ne kadar iyi çalıştığını görmek için önce küçük bir noktada biraz ketçap test edin. Ketçap, ev temizliği söz konusu olduğunda şaşırtıcı bir şekilde bir dizi görevde kullanılabilir. Ketçapla temizlik için 6 ipucu için haberimizi okumaya devam edin.

saglikli-sekersiz-ketcap-nasil-yapilir-236571-1170x500-crop-center.webp

GÜMÜŞLERİNİZİ PARLATIN

En sevdiğiniz gümüş bileziği takmak için aldığınızda sadece kararmış olduğunu ve gümüş cilasının bittiğini görmek sinir bozucu. Artık bunun için hiç canınızı sıkmayın. Yumuşak bir beze bir parça ketçap sürün ve bileziğin üzerine yayın ve ovalayın. İyice durulayın ve yumuşak bir bezle kurulayın. Kararma aşırı derecede ağırsa, ketçap üzerine yayın ve cilalamadan önce yaklaşık 15 dakika çalışmasına izin verin.

YANMIŞ YİYECEKLERİ GEVŞETİN

Ocakta bir tencereyi unuttuysanız ve yemeğin yanmasına izin verdiyseniz, ketçap fırçalamayı kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Yanmış yemeği ketçapla bolca örtün. Tencereyi örtün ve gece boyunca ketçabın oturmasına izin verin. Asitler, yiyeceği metalden ayırmaya yardımcı olur ve ardından daha kolay yıkayabilir ve durulayabilirsiniz.

BAKIR MUTFAK GEREÇLERİNİ PARLATIN

Bakır tencere, tava ve su ısıtıcıları güzeldir ve birçok şef tarafından tercih edilir. Ancak kolayca lekelenebilirler. Bakırın üzerine bir kat ketçap sürün ve 10 dakika bekletin. Yumuşak bir bezle ovalayın ve iyice durulayın. Kararma özellikle ağırsa, cilaya başlamadan önce ketçap üzerine ağır bir tuz tabakası serpin. Tuzun hafif aşındırıcı etkisi, kararmanın giderilmesine yardımcı olacaktır.

ketcap.webp

BÖCEKLERİ UZAKLAŞTIR

Arabanızın farları, ızgarası ve tamponları çıkarılması zor böceklerle kaplanmışsa, ketçap kurtarmaya gelir. Etkilenen bölgeleri ketçapla kaplayın ve en az 15 dakika çalışmasına izin verin. Yumuşak kıllı bir sert fırça alın ve bölgeye iyi bir temizlik yapın. İyice durulayın ve kurulayın.

METALDEN PASI ÇIKARIN

Mutfak eşyaları, dış mekan mobilyaları ve bahçe aletleri küçük pas lekeleri oluşturabilir. Kalın bir ketçap tabakası uygulayın ve 30 dakika bekletin. Yumuşak bir bezle ovalayın ve iyice durulayın. Bu çözüm, tamamen kaplanmış veya pasla aşınmış metallerde değil, küçük pas noktalarında en iyi sonucu verir.

PARLAK PASLANMAZ ÇELİKLER

Paslanmaz çelik aletler ve mutfak eşyaları genellikle çirkin su lekeleri alır. Yumuşak bir beze biraz ketçap sıkın ve metali parlatın. Nemli bir bezle durulayarak bitirin ve ardından yumuşak bir bezle kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN