Kirli ütüyü nasıl temizlenir? Kirli bir ütü giysilerinizi mahvedebilir - ütünüzü evde kolayca temizleyebilirsiniz...

Kirli ütüyü nasıl temizlenir? Kirli bir ütü giysilerinizi mahvedebilir - ütünüzü evde kolayca temizleyebilirsiniz...

Kirli bir ütü, temiz giysiler üzerinde kötü ve hatta inatçı lekeler bırakabilir. Bu ev hileleri ile ütüyü temizleyebilirsiniz. Yeni ütülenmiş bir giysiden daha güzel bir şey var mı? Bununla birlikte, ütünün tabanı kirliyse, bir ütü giysiyi kolayca mahvedebilir.

Ancak temizlik için pahalı ve kimyasal yüklü maddelere ihtiyacınız yok, ancak demir evde bulunan maddelerle kolayca ve ucuza temizlenebilir.

Ara sıra ütünün dibine bakın. Altta siyah yapışkan varsa, bir şeyler yapmanın zamanı gelmiştir.

ev tipi temizlik ürünleriyle sorunsuz bir şekilde ütünün altını temizlemenize ve ütünüzün su haznesini mükemmel durumda tutmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları .

ÜÜTÜNÜZÜN ALTINI TEMİZLEMEYİ BU ŞEKİLDE BAŞARABİLİRSİNİZ

Ütünün alt kısmında gözle görülür yanma izleri varsa veya yapış yapış hissediyorsa temizleme ihtiyacı kolayca anlaşılır. Hiçbir şey görünmese bile, ütü, giysi üzerinde iz bırakmadan veya çekmeden giysinin yüzeyinde düzgün bir şekilde kaymalıdır.

Ütüyü temizlemeye başlamadan önce fişinin duvarda olmadığından ve ütünün tamamen soğuduğundan emin olun.

utu.jpg

Ütüyü temizlemenin uygun bir yolu, özellikle bu amaç için tasarlanmış bir ütü temizleme çubuğu kullanmaktır. Alternatif olarak, bazı kullanışlı ev işlerini deneyebilirsiniz. Temizleme yönteminiz ne olursa olsun, cihazınız için çalışmaması durumunda önce ütünün altındaki küçük bir alanda test ettiğinizden emin olun.

ÜTÜNÜN ALTINI TEMİZLEMEK İÇİN EV HİLELERİ

Sabunlu su - Ütünüzün yalnızca hafif bir temizlemeye ihtiyacı varsa, sabunlu suya batırılmış bir süngerle ovalayabilirsiniz. Tabana zarar vereceği için çelik yünü kullanmayın.

Diş macunu – Ütünüzün alt kısmında sabunlu su işe yaramazsa, diş macunu ile temizlemeyi deneyebilirsiniz. Ütü kuruduğunda, ütünün üzerine bir damla diş macunu koyun ve örneğin bir bez veya mutfak havlusu ile tüm alt alanı ovalayın. Diş macununu nemli bir sünger veya bezle çıkarın.

utunuz.jpg

Sirke - En inatçı demir izleri ve lekeleri için sirke kullanabilirsiniz. Başlamadan önce, sirke taş veya ahşap yüzeylere zarar verebileceğinden ütünün altına bir gazete yayın. Ütünün altını sirke ile şu şekilde temizleyebilirsiniz:

Küçük bir tencerede eşit miktarda sirke ve tuzu karıştırın.

Karışımı hafifçe ısıtın (sadece ısıtır, kaynatmaz). Temizlemeden önce tencereyi ocaktan alın.
Ellerinizi ısıdan korumak için lastik eldiven giyin ve süngeri tuzlu sirke karışımına batırın.
Ütünün altını hafifçe ovalayarak temizleyin

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN