Kış bastırmadan doğalgaz yardımı yapılacak! Başvuru yapabilecek kişiler açıklandı! Şartları taşıyana tomar tomar ödenecek!

Kış bastırmadan doğalgaz yardımı yapılacak! Başvuru yapabilecek kişiler açıklandı! Şartları taşıyana tomar tomar ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz ve yakacak desteği sağlıyor! Bu destek ile ihtiyaç sahipleri yardımlardan yararlanabiliyor. PTT üzerinden ödemeler gerçekleşiyor. İşte tüm detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgaz destekleri veriliyor ve bu destekler 2023 yılında da çok sayıda insana veriliyor. 

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU: ŞARTLAR, ÖDEMELER VE YAPILACAK İŞLEMLER 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kış aylarında yakacak ve doğalgaz ihtiyacını karşılamak amacıyla Devlet tarafından çeşitli destekler verilmektedir. Bunlardan bir tanesi de doğalgaz yardımıdır. 2023 yılı doğalgaz başvuru şartları ve ödemeleri hakkında birçok detayı haberimizde görebilirsiniz. 

Türk Lirası

DESTEKLERİ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI SAĞLIYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ailelere doğalgaz desteği sunuyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar e-devlet üzerinden başvuru formunu doldurarak başvurabiliyor. Destek miktarları 900 TL ile 2500 TL arasında değişiyor ve faturanın Mesken aboneliğine sahip olması gerekiyor. Doğalgaz desteği, maddi durumu zorlanan ailelere sunuluyor ve 2023 yılında da bu destekler birçok aileye verilmeye devam ediyor.

ÖDEMELER PTT KARTINA YATIRILIYOR

Doğalgaz yardımları, PTT kartı üzerinden yatırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabin toplantısı sonrasında, yardımların ücretinde artış olacağını belirtti, bu açıklama ihtiyaç sahiplerini mutlu etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aralık ayı başlangıcında, 3 milyar TL gibi büyük bir miktarda Doğalgaz Tüketim Desteği adı altında, kış dönemi için ihtiyaç sahibi hanelere yardım başvurusu için başlatıldığını duyurdu. Başvuru için e-devlet üzerinde öncelikli başvuru yapılması gerekir, sonra en yakın PTT şubesinde faturalarınızı göstermeniz gerekir, böylece hak sahipleri doğalgaz faturalarını ödeyebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN