Kıyafetinizde pas lekesi varsa sakın atmayın! Tek malzemeyle çıkıyor: İşte kıyafetinizdeki pas lekesini çıkarma yöntemi

Kıyafetinizde pas lekesi varsa sakın atmayın! Tek malzemeyle çıkıyor: İşte kıyafetinizdeki pas lekesini çıkarma yöntemi

En sevdiğiniz kıyafetinizden pas lekesi yüzünden vazgeçmeyin! Kıyafetinizde pas lekesi varsa sakın atmayın! Tek malzemeyle çıkıyor! Peki kıyafetteki pas lekesi nasıl çıkar? Kıyafetteki pas lekesi çıkar mı? İşte kıyafetinizdeki pas lekesini çıkarma yöntemi...

En güzel kıyafetler bazen pas lekesi yüzünden çöpe gidiyor. Ama artık çöpe gitmesine engel olabilirsiniz. Size vereceğimiz bu yöntemle kıyafetinizdeki pas lekesinden eser kalmayacak.

LİMON İLE KIYAFETTEKİ PASI ÇIKARMA

kiyafetteki-pas-lekesi-cikar-mi-2.jpg

Limonun doğal asidik özelliği, pasın çözülmesine yardımcı olurken, sıcak ütüyle yapılan işlemle lekenin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Pas lekesinin olduğu bölgeye limon sıkılır ve üzerine bir havlu kapatılıp sıcak ütü ile ütülenir. Limonun doğal şeker içeriği, ısı ile reaksiyona girer ve hafif bir sararma oluşabilir. Ancak endişelenmeye gerek yok.

Bu işlem birkaç kez tekrarlanmalıdır. Sonunda üründe hafif bir sararma olabilir. Bunun sebebi limonun içerdiği şekerdir. Lekeyi kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra kıyafeti makineye atıp yıkayarak lekeden kurtulabilirsiniz.

İŞLEM SONRASI ÜTÜYÜ TEMİZLEME

Aynı şekilde ütünün tabanında oluşan sararmayı temizlemek için karbonat ve beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bu yöntemle lekeden iz kalmayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN