Kızıl Goncalar ekibinden 'sansür' tepkisi: Bazı cezalar hikayeyi gerçek yapar!

Kızıl Goncalar ekibinden 'sansür' tepkisi: Bazı cezalar hikayeyi gerçek yapar!

RTÜK tarafından Kızıl Goncalar dizisine verilen 2 kez program durdurma ve 9 milyon para cezası, mahkeme tarafından onaylanınca dizi, dün akşam yayınlanamadı. Dizinin yönetmeni Ömür Atay, "Sektörden sansüre hayır diyen de neredeyse hiç kimse yok. Özgür düşünceye ve üretime yönelik bir sansür operasyonu yürütülüyor. Biz setteyiz. Hikayemizi anlatmaya ve çekmeye devam ediyoruz" açıklamasında bulunurken, dizinin oyuncusu Erkan Avcı, "Bazı cezalar hikayeyi gerçek yapar!" dedi.

Hakkındaki tartışmalarla gündemden düşmeyen Kızıl Goncalar dizisine uygulanan sansür, televizyon dünyasında yankı yarattı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin RTÜK tarafından verilen cezayı onaylaması nedeniyle FOX’ta yayınlanan dizi dün ekrana gelmedi. Önümüzdeki hafta da yayınlanamayacak olan dizinin yerine RTÜK’ün seçtiği belgeseller ekrana gelecek.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın aktardığına göre; dizinin yönetmeni Ömür Atay, karar sonrası “Bu gece yayın yok. Sektörden sansüre hayır diyen de neredeyse hiç kimse yok. Özgür düşünceye ve üretime yönelik bir sansür operasyonu yürütülüyor. Biz setteyiz. Hikayemizi anlatmaya ve çekmeye devam ediyoruz. Seyircilerimize selam olsun” mesajını yayımladı.

1-009.jpgErkan Avcı

'BAZI CEZALAR HİKAYEYİ GERÇEK YAPAR'

Dizinin Sadi Hüdayi’si Erkan Avcı “Kafamızı çevirip gözümüzü kulağımızı kapatınca tüm bu zulüm, suistimal, istismar, haksızlık ve hukuksuzluk bir anda yok olsaydı! Çok güzel olmaz mıydı! Bazı cezalar hikayeyi gerçek yapar! Bazıları zaten hikaye…” mesajını yayınladı.

Yargı dizisinin başrol oyuncuları Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu ve yönetmeni Ali Bilgin’in yanı sıra Nazan Kesal ve Reha Özcan gibi ünlü isimler de sansüre tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN