Klozetinizdeki sarı lekelere bu mucizeyle veda edin... Tesisatçıların bile kimseye açıklamadığı sır ifşa oldu

Klozetinizdeki sarı lekelere bu mucizeyle veda edin... Tesisatçıların bile kimseye açıklamadığı sır ifşa oldu

Evde hijyen denilince hepimizin aklına gelen ilk oda şüphesiz banyodur. Aslında ihtiyaçlarımızı yerine getirdiğimiz, kişisel bakımımıza kendimizi adadığımız ve çoğu zaman yıkanacak kıyafetleri sakladığımız yerdir. Dolayısıyla temizlik sırasında en çok özen ve dikkat gerektiren kısımdır. Özellikle klozetin bazı doğal malzemelerle nasıl elmas gibi parlatılacağını görelim.

Klozet, her evin olmazsa olmaz ihtiyaçlarından biridir. Hemen hemen her evde bulunan, herkesin uğrak yeri olduğu kesin. Büyük küçük herkesin günde bir defadan fazla kullanması, kolayca kirlenmesine neden olur.

Temizlemek için endüstriyel ürünler bolca mevcuttur. Her biri kendi kokusuna, kendi aktif içeriklerine ve onu orijinal emaye beyaz rengine geri döndürmek için gereken her şeye sahiptir.

2-005.jpg

KLOZETİ PARLATMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Evde sahip olduğumuz diğer birçok nesneden bildiğimiz gibi, doğal ilaçlar her zaman farklı bir yere sahiptir. Ancak markette bulduğumuz deterjanlar genellikle ekstra para harcamımıza neden olur. Aynı zamanda bu ürünler genellikle aşındırıcıdır ve uzun vadede yüzeylere zarar verebilir.

Bugün, hepimizin evinde olması gereken malzemeleri kullanarak klozeti olabildiğince beyaz yapmak için bir yöntem önermeye çalışacağız.

Sirke ve kabartma tozu gibi doğal ilaçlar hakkında konuşurken, sıklıkla kullandığımız iki ürün olduğunu unutmayalım. Bu iki ürün sadece temizlik alanında değil, sağlık alanında da son derece faydalıdır. Özellikle limon temizlik için olmazsa olmaz bir besindir. Ancak sadece bunlar değil.

TUVALETİ ELMAS GİBİ PARLATMAK İÇİN HARİKA YÖNTEM

Örneğin sitrik asit, kireci çözmek için sıklıkla kullanılan bir üründür. Sadece bu da değil, çamaşır makinesi deterjanı olarak da çok yer buluyor. Limonun kendisi de dahil olmak üzere çeşitli yiyeceklerde, ayrıca küçük miktarlarda sütte bile bulunan doğal bir maddedir.

Su ile temas ettiğinde, katı haldeyken, kireç tabakasına saldırmanın yanı sıra sterilize etme ve kazıma yeteneğine sahip bir asit çözeltisine dönüşür. Bunu yapmak için çok küçük miktarlara ihtiyaç vardır.

Bu nedenle, klozeti iyice temizleme yeteneğine sahip bir jel üretmek için baz madde olarak kullanabiliriz. Bir kahve fincanı alıp birkaç yemek kaşığı beyaz un, bir avuç kaba tuz ve iki yemek kaşığı sıvı bulaşık deterjanı ekleyebiliriz. Her şeyi sıcak suyla karıştırın ve istenirse jele en sevdiğimiz kokuyu vermek için parfümlü yağ damlaları da ekleyebiliriz.

1-007.jpg

NASIL UYGULANIR?

Bu çözelti oluşturulduktan sonra, tuvaletin tüm yüzeyine uygulayalım ve yaklaşık bir saat etki etmesi için bırakalım. Ardından, tuvaleti yıkayın ve kalıntıları temizlemek için tuvalet fırçasını kullanın.

Yani sadece sirke ve kabartma tozu değil, klozetteki kiri, kireci ve bakterileri çıkarmak için kendin yap kolay bir çözüm. Ayakkabıların içindeki hoş olmayan kokularla ilgili sorunlarımız varsa, büyüklerimiz her zaman bize bunları nasıl ortadan kaldıracağımız konusunda bazı tavsiyeler vermiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN