Köpek saldırısına uğradığınızda hemen bunları uygulayın! Uzmanından hayat kurtaran 3 tavsiye

Köpek saldırısına uğradığınızda hemen bunları uygulayın! Uzmanından hayat kurtaran 3 tavsiye

İngiliz köpek eğitim uzmanları, bir köpeğin sokakta saldırması veya kovalaması halinde kesinlikle kaçılmaması uyarısında bulundu. Peki, köpek saldırınca ne yapmalıyız? Bir köpeğin saldıracağını nasıl anlarız? İşte, köpek saldırısında yapmanız gerekenler...

İngiltere'de geçen ay Staffordshire'da iki köpeğin saldırısına uğrayan bir adamın hayatını kaybetmesi ve 11 yaşındaki bir kız çocuğunun da ciddi şekilde yaralanmasıyla birlikte son aylarda köpek saldırıları kamuoyunda gündem oldu.

SON 6 AYDA 800 KÖPEK SALDIRISI VAKASI

West Midlands Polisi geçtiğimiz günlerde Sky News'e yaptığı açıklamada, son 6 ay içerisinde tehlikeli köpeklerle ilgili 800 olaya müdahale edildiğini söyledi.

Köpek saldırılarının artması sonucu Başbakan Rishi Sunak, 2023 yılı sonuna kadar bazı cinslerin yasaklanacağını duyurdu.

KÖPEK SALDIRDIĞINDA NE YAPMALI?

West Midlands Polis Köpek Birimi Başkanı Müfettiş Leanne Chapman, saldırıya uğrayan kişilerin o anlarda neler yapması gerektiğini anlattı.

Leanne Chapman'in önerileri şöyle:

1) Size önerimiz kollarınızı kavuşturmanız, onlara arkanızı dönmeniz ve kesinlikle kaçmamanız. Eğer kaçarsanız, köpeği sizi kovalaması için cesaretlendirmiş ve bunu bir oyuna dönüştürmüş olursunuz.

2) Eğer köpek sizi ısırıyorsa, mümkün olduğunca hareketsiz kalmaya çalışın ve köpekle mücadele etmeyin.

3) Birisi gelip köpeğin o saldırgan refleksini durdurmak için tasmasını tutmaya çalışırsa, yavaş hareketlerle yara almayı önlemeye çalışın.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN