Korkutan deprem yaklaşıyor! Naci Görür ilçe ilçe açıkladı: İstanbul'un bu ilçelerinde yaşayanlara kötü haber!

Korkutan deprem yaklaşıyor! Naci Görür ilçe ilçe açıkladı: İstanbul'un bu ilçelerinde yaşayanlara kötü haber!

Naci Görür'den beklenen İstanbul depremine ilişkin çok önemli açıklamalar! Hangi bölgeler riskli hangi bölgeler güvenli? Bu ilçede yaşayanlara üzücü haber...İşte detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'daki riskli ilçeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından binlerce binanın yıkılması ve birçok insanın hayatını kaybetmesi, İstanbul'daki olası bir depremin riskini arttırdı. Bu durumda, uzmanlar da İstanbul'da meydana gelebilecek bir depremin etkileri hakkında değerlendirmelerde bulunuyor. Prof. Dr. Naci Görür de bu isimlerden biri ve İstanbul'da riskli ilçeler hakkında önemli bilgiler paylaştı.

istanbul risk haritası

6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından pek çok uzman, İstanbul'da beklenen depremle ilgili uyarılarda bulunmaya başladı. Mega kentteki riskli bölgeler için senaryolar da sunan uzmanlar, olası depremin etkilerine dair bilgi verdi. Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depremleriyle birlikte başladığı açıklamalarıyla hem yetkililere hem de vatandaşlara bilgi aktarmayı sürdürüyor. İstanbul'da beklenen depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Görür, depremin etkileriyle ilgili sorulara yanıt verdi.

İstanbul'da beklenen depreme dair uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, depremin büyüklüğü ve şiddeti arasındaki farkı açıkladı. Minimum 7,7, maksimum 7,6 büyüklüğünde olacağı öngörülen İstanbul depreminin şiddeti ise bölgenin konumuna göre farklılık gösterecektir. Sahile yakın bir alanda hissedilen depremin şiddeti 9'a kadar çıkabilirken, iç kesimlere doğru gidildikçe bu şiddet azalmaktadır. Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da riskli zeminler için de uyarılarda bulunarak, olası bir depremde nasıl bir durumla karşılaşılacağına dair senaryoları da açıklamıştır.

İstanbul'daki olası deprem senaryoları hakkında birçok uzman, özellikle de Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından uyarılarda bulundu. İstanbul'da beklenen depremin şiddeti ve etkisi hakkında bilgi veren Görür, depremin minimum 7,7 maksimum 7,6 büyüklüğünde olacağını belirtti. Ayrıca, depremin şiddeti ve etkisinin zemin yapısı ve konuma göre farklılık göstereceğini vurguladı. Ataşehir gibi bazı ilçelerin zemininin sağlam olmadığını söyleyen Görür, depremin Avrupa yakasında daha büyük hasara neden olacağını da belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN