Kot pantolanları sakın bu şekilde yıkamayın! Levi's'in patronundan müthiş tavsiye: Kotunuz bu sayede sonsuza kadar dayanacak

Kot pantolanları sakın bu şekilde yıkamayın! Levi's'in patronundan müthiş tavsiye: Kotunuz bu sayede sonsuza kadar dayanacak

Levi's CEO'su Chip Bergh, 501'inci yıl dönümünde, kot pantolonların nasıl kullanılacağı ve gereksiz yıkamaları önleyerek uzun süre dayanmasını sağlama konusunda önemli ipuçları paylaştı. Bu tavsiyeler değerli olmasının yanında bir o kadarda ezber bozan cinsten. İşte kot pantolonlarla ilgili kimsenin bilmediği gerçekler...

Chip Bergh, Levi's CEO'sunun tavsiyeleri kot pantolonlarımızı bozmadan veya erken yaşlandırmadan uzun süre kullanmamıza olanak tanır. Kot pantolonların mümkün olduğunca az yıkanması ve suyla temasın önlenmesi gerekmektedir. Sıcak yıkamalar pantolonların rengini açabilir ve küçültebilir, her açıdan oldukça zarar verebilir.

Kot giysilerimiz çamaşır makinesinde yıkandığında orijinal rengini kaybedebilirler. Bu kumaş, diğerlerinden farklı özelliklere sahip olan ve haftada birkaç kez yıkanabilen diğer kumaşlardan farklıdır. Ancak kot pantolonların 6 ayda bir defadan fazla çamaşır makinesine girmemesi gerekmektedir.

AÇIK HAVADA KURUTUN

Kot pantolonları doğru şekilde yıkamak mı? Kolay, çamaşır suyu kullanmayın ve nazik bir deterjan seçin. Asla kurutucu kullanmayın, Levi's ve tüm kot pantolonlar açık havada kurutulmalıdır. Pantolonları ters çevirerek asmadan önce kurutun. Kot, sürekli olarak ellememiz durumunda yaşlandıkça daha da güzelleşen bir kumaştır.

Levi's'in CEO'su, kot pantolonlarını 10 yıldır yıkamadığını söylemiştir. CNN'e verdiği bir röportajda, pantolonları elde ve soğuk suyla yıkadığını ancak uzun aralıklarla yaptığını belirtmiştir. Ayrıca, pantolonlarındaki bakterileri ortadan kaldırmak için onları dondurucuya koyma fikrini saçma bulduğunu dile getirmiştir. Açıkçası, bu dayanıklı kumaş, aşırı çözümlerle uyumlu değildir ve bakımı için az bakım gerektirir. Bergh, ünlü markanın tutkunlarını sosyal medyada dolaşan yanlış bilgilere karşı uyarıyor ve giysilerin temizliği hakkında yazan blogların her zaman doğruyu söylemediğine dikkat çekiyor. Ona kulak verelim.

KATLAMAK DA ÖNEMLİ

Kot kumaşı, vücut şeklini alır ve bu nedenle tüm zamanların en çok kullanılan kumaşıdır. Onu sık sık çamaşır makinesine koyarsak, bu özelliği kalıcı olarak kaybederiz. Bu nedenle, onları nadiren yıkayalım, ancak çamaşır makinesindeki hassas bir yıkamadan önce elde yıkama yapalım. Biraz tuz ile yıkarsak, kumaşı zarar vermeden temizler ve orijinal rengini koruruz. Ayrıca kot pantolonları ütülememeliyiz. Doğal olarak kuruduktan sonra askıya asarak onlara kıvrım verebiliriz. İşte bu kadar.

Ayrıca, kot pantolonları katlamadan önce dolaba koymamalıyız. Kumaşın nefes alması gerekmektedir; eğer katlarsak, kıvrımlı bölgelerde renk kaybına neden olabilir ve sonradan düzeltmek mümkün olmaz. Ayrıca, moda olsa da, yırtık kot pantolonlar daha kolay bozulur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN