Kriz dilencileri de vurdu: Yok mu 100 doları olan?

Kriz dilencileri de vurdu: Yok mu 100 doları olan?

Son zamanlarda ekonomik anlamda ülkedeki çoğu vatandaş sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Öyle ki ülkenin dilencileri bile TL yerine dolar istemeye başladı. Sosyal medyadan yayılan bu bilgi duyanları şaşkına çevirdi. Kriz dilencileri es geçmedi…

Dolar ve Eurodaki yükseliş gün geçtikçe devam ediyor. Güncel verilere bakıldığında dolar 27 liradan işlem görürken, euro ise 29 liradan işlem görüyor. Kurdaki bu yükseliş vatandaşları neredeyse her anlamda etkiliyor. Özellikle de akaryakıt zamları, teknolojik ürünlere gelen zamlar ve ev fiyatlarındaki artışlar milyonlarca insanı doğrudan etkiliyor.

TL YERİNE DOLAR İSTİYORLAR

Ekonomik kriz herkesi vurduğu gibi dilencileri de vurdu. Sosyal medyada öyle bir şey paylaşıldı ki okuyanlar inanamadı. Prof. Dr. Güner Sönmez, başına gelen bir olayı sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı. Sönmez, sokak ortasında bir dilencinin dolar istediğini söyledi. Paylaşımında ise şu sözlere yer verdi:

“Karaköy’de sokakta bir dilenci “Allah rızası için 100 doları olan versin, yok mu 100 doları olan” diye dileniyor. Yanlış mı duydum diye biraz duraksayıp dinledim; bu defa para vereceğimi sandı herhalde, sesini daha da yükseltip tekrarladı; 100 dolar…

Bir yaşıma daha girdim!”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN