Kronik hastalığını belgeleyene 3.938 TL devlet yardımı! Güvence şartı yok: 3 gün içerisinde ödeniyor

Kronik hastalığını belgeleyene 3.938 TL devlet yardımı! Güvence şartı yok: 3 gün içerisinde ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hastalığı olan insanlar için verilen maddi destekler hız kesmeden devam ediyor. Peki başvurular nasıl olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Kronik hastalığı olan insanların hayatlarının bir nebze olsun kolaylaşmasını sağlamak amacıyla verilen maddi destekler merakla araştırılıyor. Peki hangi kronik hastalıklar için maddi yardım veriliyor? Şartları neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KRONİK HASTALIĞI OLANLARA SOSYAL DESTEK

Kronik hastalığı olan insanlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre düzenli olarak maaş şeklinde ödemeler yapılıyor. Başvuru yapmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve ihtiyaç sahibi olmak gerekiyor. Tüberküloz ve SSPE hastalıkları sebebiyle sosyal hayatlarında ve psikolojik anlamda sorun yaşayan vatandaşlar için maddi yardımlar devam ediyor.

Kronik Hastalığı Olanlara Maddi Destek

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabiliyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar 4.336.84 TL ödeme alıyor. Kronik hastalığı olan vatandaşlara elektrik tüketim desteği de veriliyor. Yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan başvurulara elektrik tüketim desteği, kesintisiz güç kaynağı desteği, elektrik borcu desteği veriliyor. Elektrik faturası yardımları için başvurular hastanın kendisi tarafından veya hasta evden çıkamayacak durumdaysa hastanın vekili tarafından yapılabiliyor. Aynı zamanda hastanın hanesindeki vakıf personeli de başvuru alabiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN