Kulak ağrısı olanlar dikkat: Evinizdeki bu malzemeler sızınızı dindirebilir! Doğal yöntemlerle rahatlayın

Kulak ağrısı olanlar dikkat: Evinizdeki bu malzemeler sızınızı dindirebilir! Doğal yöntemlerle rahatlayın

Her yaşta insanın yaşayabileceği ciddi sağlık sorunlarından biri olan kulak ağrısı, kulağın kendinden kaynaklı olabileceği gibi diğer organların hastalıklarında da görülebilir. Kulak ağrısını dindirmek için evde doğal malzemelerle uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcut. Peki, kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı en çabuk nasıl geçer? Kulak ağrısı nasıl geçer? İşte, evde kulak ağrısına bitkisel çözümler...

Kulak ağrısı ile beraber kaşıntı, akıntı, çınlama gibi belirtiler kendini gösterir. Ağrıların nedeni enfeksiyon, iltihaplanma, bakteri, travmalar, yabancı cisimler gibi nedenler olabileceği için tam teşhis koymak kolay olmayabilir. Bu nedenle rahatsızlığın tedavisi için önce hastalığın neden kaynaklandığı bulunması gerekir.

Enfeksiyona bağlı nedenlerde antibiyotik tedavisi, travmalara bağlı durumlarda kulak damlaları ve ağrı kesiciler önerilmektedir. Ayrıca kulak ağrısı için evde çözüm önerilerini uygulayarak hafif ağrıların önüne geçebilirsiniz.

KULAK AĞRISINI NE GEÇİRİR?

Kulak ağrılarında tedavi yöntemleri ağrıya neden olan etkene göre yapılır. En belirgin kulak ağrısı nedeni orta kulak iltihabıdır. Oluşma nedeni orta kulakta medyana gelen enfeksiyonlardır. Yaş grubu olarak en fazla 6 ay ile 36 ay yaş grubu çocuklarda görülür. Tedavileri için antibiyotik, dekonjestan ilaç tünleri, aşı ve kulak tüpü uygulanır.

Dış kulak yolu enfeksiyonu kulak ağrılarına neden olan ikinci en belirgin sebeptir. Kulaktaki derinin ince olması, kulak çöpü kullanılması, nemli ortamların etkisi gibi nedenler bu hastalığa neden olabiliyor. Böyle durumlarda tedavi olarak kulak damlaları, kulak tamponu, antibiyotik kullanımı önerilir.

Kulak ağrılarının diğer belirgin etkeni sinüzit. Sinüzit hastalığında meydana gelen tıkanmalar kulak ağrılarına neden olabiliyor. Ayrıca iltihaplanmalar enfeksiyona kadar etki edebilir. Enfeksiyona bağlı durumlarda antibiyotik, alerjiye bağlı durumlarda alerjik ilaçlar kullanılır.

Kulak ağrısına çözüm olarak evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemlerde vardır. Kulak işitme organı olduğu için verebileceğimiz hasarların geri dönüşü olmayabilir.

KULAK AĞRISI İÇİN EVDE NE YAPILABİLİR?

Sabah'ta yer alan habere göre, kulak ağrısı için evde tedavi uygulamak mümkün. Doktora gidemeyeceğimiz durumlarda, aniden başlayan ve yerinden kalkamayacak durumlarda, gece uyurken birden bastıran kulak ağrısı için bitkisel çözüm yöntemleri mevcut.

KULAK AĞRISINA HANGİ BİTKİ İYİ GELİR?

SARIMSAK VE SUSAM YAĞI

Kulak ağrısını veya enfeksiyona bağlı şikayetlerde sarımsak doğal ağrı kesici ve antibiyotik görevi görmektedir. İki diş sarımsağı soyun ve ezin. Susam yağını sarımsağın üstüne döküp karıştırın. Daha sonra ocağın üzerine koyarak kaynatıp soğumasını bekleyin. Son olarak en fazla 2-3 damla olmak üzere kulağınıza damlatın.

SOĞAN

Soğan birçok rahatsızlıklarda anti bakteriyel özelliği ile ilaç niteliğinde. Kulak ağrılarında da soğanın etkisi görülmüştür. Bir soğanı soyun, ortadan ikiye bölün. Soğanın içini ayırt ederek suyunu çıkartın. Soğan gözyaşı yapacağı için bulunduğunuz ortamı havalandırın. En son olarak soğan suyundan en fazla 2 damla olmak üzere kulağınıza damlatın.

ZENCEFİL TOZU

Zencefilin faydaları saymakla bitmez. Kulak ağrısı tedavilerinde de zencefil etkili çözüm olarak biliniyor. Zencefili yarım bardak ılık su ile karıştırın. Su ile özdeşleştikten sonra kulağınıza 3 damlayı geçmeyecek şekilde damlatın. Ağrınızın hafiflediğini hissedeceksiniz.

MEYAN KÖKÜ

Evet, yanlış duymadınız. Meyan kökü kulak ağrısı tedavilerinde de kullanılıyor. Bir yemek kaşığı tereyağı ile meyan kökünü karıştırın. Ocağın üstüne koyup ısıtarak koyu bir kıvama getirin. Kulağınızın içine değil dışına sürerek uygulayın.

TURP VE HARDAL YAĞI

Kulak ağrısı için turp tedavisi biraz garip gelebilir. Bir adet turpu ince şekilde doğrayın. Hardal yağı ile karıştırın. Bu karışımı ısıtarak uygun bir alanda soğumaya bırakın. Daha sonra yağı süzün. 2 damla kulağınıza damlatın. Ağrı kesici olarak ağrılara iyi gelir.

NANE

Nane birçok hastalık için rahatlatıcı özelliğe sahip. Anestetik formülü sayesinde insan vücudunda rahatlama sağlar. Kulak ağrısı tedavilerinde de öneriliyor. Taze nane yaprakları alın. Suda kaynatarak iyice suyunu çıkartın. Soğumuş nane suyunu kulağınıza damlatın. Unutmayın en fazla 2 damla olmalı.

ZEYTİNYAĞI KULAK AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?

Halk arasında en bilinen yöntemlerden biri zeytinyağı. Yumuşatıcı özelliği ile rahatsızlıkların çoğunda etkili bir bitkisel ürün. Kulak ağrısı için 3 damla zeytinyağını kulağınıza damlatın. Çınlama, zonklama ve uğultu gibi şikâyetlerin azaldığını göreceksiniz.

ÇOCUKLARDA KULAK AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Çocuklarda kulak ağrısına iyi gelen şeyler özellikle anne adayları tarafından çok araştırılmakta. Geleneksek halk arasında evde uygulanan bazı yöntemler var. Fakat anneler çocuklarını bu yöntemleri uygulama konusunda kararsız kalırlar. Uzmanlar bu konuda en yakın sağlık kuruluşuna giderek kulak ağrısına neden olan sebebi öğrenmeleri gerektiğini söylüyorlar.

Çünkü çocuklara uygulanan yanlış bir tedavi işitme kaybına kadar yol açabilir. 0-3 yaş grubu çocuklar için muhakkak doktor kontrolü önerilir. Doktorların önereceği ağrı kesiciler, antibiyotikler ve kulak damlaları kulak ağrılarına iyi gelir.

KULAK AĞRISI İÇİN EVDE NE YAPILMALI?

Sıcak Su Şişesi: ağrıyan kulağa sıcak su dolu şişeyi koymak faydalı olacaktır. Sıcak su şişesi kulakta birkaç dakika boyunca tutulabilir.

Zencefil: Son derece güçlü bir anti-inflamatuar özelliğe sahiptir. Taze zencefil suyu ayıklanarak ağrıyan kulağa 1-2 damla olarak damlatılabilir.

SOL KULAK AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Kulak ağrıları genellikle acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyar ve doğal ev ilaçları, örneğin sıcak kompresler ile tedavi edilebilir. Bu yöntemler ve ilaçlar; İbuprofen (Advil, Motrin), naproksen (Aleve) ve asetaminofen (Tylenol ve diğerleri) gibi OTC ağrı kesiciler; etkilenen kulakta zeytinyağı ve uçucu yağlar kullanımı.

SOĞAN SUYU KULAK AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?

Güçlü bir antiseptik ve antibakteriyel olan soğan kulak ağrısına birebir. Soğanı rendeleyip suyunu çıkarın. Bu soğan suyundan bir kaşık alıp kısık ateşte ısıtın. 2-3 damla soğan suyunu ağrıyan kulağınıza günde 2-3 kere damlatın.

ŞİDDETLİ KULAK AĞRISI NEDEN OLUR?

Primer kulak ağrısı nedenleri şöyle sıralanabilir:

Kulak kepçesinde; travma, kan toplanması (hematom), kıkırdak iltihaplanması (perikondrit), yanık ve donma, tümörler.

Dış kulak yolunda; iltihaplanma, yabancı cisim, kulak kiri, zona, travma, tümörler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN