Kumaşlardaki sarı ter lekelerinin kökünü kazıyor! Bu formül lekeleri silgi gibi silecek

Kumaşlardaki sarı ter lekelerinin kökünü kazıyor! Bu formül lekeleri silgi gibi silecek

Terlemek, insan doğasında olan gayet sağlıklı bir durumdur. Ancak terleme her ne kadar doğal bir durum olsa da bıraktığı lekeler ne yazık ki hoş olmuyor. Peki, ter lekesi nasıl çıkar? Kıyafetteki ter lekeleri için ne yapmak gerekir? İşte, kıyafetlerinizdeki ter lekesi sorununu ortadan kaldıracak o çözüm yolları...

Terlemek her ne kadar insan doğasında olan normal bir durum olsa da geride bıraktığı izler pek hoş olmuyor. Özellikle kıyafetlere yapışan ter lekesi birçok kişi için fazlasıyla rahatsız edici oluyor. Peki, ter lekesini geçirmek için ne yapmak gerekiyor? Kıyafetlerdeki ter lekesi nasıl geçer? İşte evde uygulayacağınız birkaç basit yöntem...

TUZ KULLANIMI

Kıyafetinizdeki ter lekesini geçirmek istiyorsanız tuz oldukça etkili bir yöntem olacaktır. Leke olan bölüme bir miktar tuz döktükten sonra 1 saat bekleyin ve ılık suyla ovalayarak durulayın. Ter lekesinden eser kalmadığını göreceksiniz.

KARBONAT VE LİMON SUYU

Neredeyse tüm inatçı lekeleri çıkarmaya yarayan karbonat ve limon suyu, ter lekesi için de oldukça etkili bir yöntem oluyor. Ter lekesinin üzerine karbonat döktükten sonra birkaç damla limon suyu damlatarak 20 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayabilirsiniz.

pzt-h-1-1.jpg

BEYAZ SABUN

Ter lekesi olan kısmı beyaz sabunla ovalayarak yıkarsanız ter lekesinden eser kalmayacaktır.

SİRKELİ SU

Sirkeli suyun etkisi herkes tarafından bilinmektedir. Sirkeli suyu kıyafetlerinizdeki ter lekesini çıkarmak için de kullanabilirsiniz.

pzt-h-1-2.jpg

OKSİJENLİ SU

Bir miktar çamaşır suyuna oksijenli su koyarak, ter lekesi olan kıyafetinizi temizleyebilirsiniz. Ancak oksijenli suyun kıyafetinizin rengini değiştirme ihtimalini unutmamalısınız.

Ancak bu yöntemlerin hepsi genelde yeni oluşmuş ter lekelerinde olumlu etki göstermektedir. Koltuk altı bölgesinde ortaya çıkan kuru ter lekesini çıkarmanız için en etkili yöntem kuru temizleme olacaktır. Kuru temizlemelerde kullanılan işlem kurumuş ter lekesini ortadan kaldırma konusunda oldukça etkilidir. Ayrıca kıyafetinizin kumaşının ya da renginin zarar görmesini de engeller.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN