Kuruluş Osman sezon finali Bizans'a karşı büyük savaşa sahne oluyor!

Kuruluş Osman sezon finali Bizans'a karşı büyük savaşa sahne oluyor!

Ekranların fenomen dizisi Kuruluş Osman'da 2. sezon sona eriyor. Bu akşam ekranlara gelecek 64. yeni bölümde, Türkmen beylerinin desteğini arkasına alan Osman Bey, dev Bizans ordusuyla meydan savaşına çıkıyor. İşte, sezon finali son fragman...

Kuruluş Osman sezon finali özet, belli oldu. Hatırlanacağı üzere, Komutan Dukas'ın ordusuyla birlikte İnegöl'e gelişiyle gücünü artıran Nikola, Türkleri uç bölgesinden söküp atmak için aradığı fırsatı yakaladığını düşünüyor. Osman Bey ise Konya'dan döndükten sonra uç bölgesinin kaderini belirleyecek büyük savaş için Alpleri ile birlikte cenk meydanına çıkıyor.

KURULUŞ OSMAN SEZON FİNALİ 1. FRAGMAN

64-bolum-sezon-finali-foto-galeri-162435181127.jpg

KURULUŞ OSMAN BİTTİ Mİ? 3. YENİ SEZON NE ZAMAN?

Diriliş Ertuğrul ile başlayan Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş süreci, Kuruluş Osman ile devam ediyor. Ekranlarda 2. sezonunu geçiren dizi, reyting listesinde çarşamba günleri zirvede yer alan yapımlardan biri oldu. Son yıllarda diziseverlerin tarih dizilerine olan ilgisi, Kuruluş Osman ile artarak devam etti. Kış sezonunu tamamlayan fenomen dizi, haziran ayıyla beraber çekimlerine ara vererek yaz tatiline çıkıyor. Bu akşam ekranlara gelecek 64. bölümle 2. sezon finalini yapacak Kuruluş Osman'ın 3. sezonu, Eylül 2021'de ATV'de yayınlanacak.

SEZON FİNALİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Geniş oyuncu kadrosuyla beğeni toplayan Kuruluş Osman dizisinin sezon finali (64. bölümü), 23 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 21.00'de ATV'de yayınlanacak. Fakat saat 20.00'de önceki bölümün özetinin ekranlara geleceğini belirtelim. Kuruluş Osman tüm bölümler izlemek için dizinin Youtube kanalını ziyaret etmek mümkün.

Kuruluş Osman son bölümde neler oldu, hatırlayalım: Malhun Hatun'dan evlat müjdesi alan Osman Bey, efsanevi komutan Dukas'la birlikte uç bölgesine gönderilen Bizans ordusuna karşı vereceği büyük savaşa hazırlanmak üzere harekete geçer. Selçuklu sultanıyla görüşmek üzere Konya'ya giden Osman Bey, Moğol ve Bizans arasında kalmamak için zekice bir oyun kurar.

YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Kuruluş Osman sezon finali (64. bölüm) özeti: Dukas ve ordusunun uç bölgesine gelişiyle kaçınılmaz hale gelen büyük savaş öncesinde Osman Bey, Türkmen beylerinin desteğini arkasına almıştır ve Selçuklu Sultanı Mesud'un söz verdiği gibi ordusuyla gelmesini beklemektedir. Diğer yanda Dukas ve Nikola, uç bölgesindeki Türk varlığını tümüyle bitireceğini düşündükleri büyük muharebe öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlamıştır. Bölge tekfularının askerlerinin Dukas'ın birliklerine katılması ile Bizans ordusu devasa boyutlara ulaşır. Büyük savaş öncesi Osman Bey, düşmanın mühimmat koluna yaptığı baskın ile dengeleri değiştirmeyi planlarken, Nikola'nın obadaki ajanı Zoe ise haince planını uygulamaya koyarak Malhun Hatun'u hedef alır. Büyük savaş günü gelip çattığında Konya'dan gelen bir haber tüm dengeleri değiştirecektir... Osman Bey, Malhun Hatun'dan beklediği müjdeyi alır ve hasretle beklediği evladını kucağına alarak büyük bir sevinç yaşar.

KURULUŞ OSMAN SEZON FİNALİ 2. FRAGMAN

64-bolum-sezon-finali-foto-galeri-1624351816268.jpg

KURULUŞ OSMAN OYUNCULARI KİMLER?

Bozdağ Film'in yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Aslı Zeynep Peker Bozdağ, Ozan Bodur'un yazdığı, yönetmen koltuğuna Metin Günay'ın oturduğu Kuruluş Osman oyuncu kadrosunda; Burak Özçivit (Osman Bey), Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Emre Basalak (Gündüz Bey), Özge Törer (Rabia Bala Hatun), Buse Arslan (Aygül Hatun), Aslıhan Karalar (Burçin Hatun), Açelya Özcan (Ayşe Hatun), Yiğit Uçan (Boran Alp), Emel Dede (Gonca Hatun), Ömer Ağan (Saltuk Alp), Ayşen Gürler (Helen), Seda Yıldız (Şeyh Edebali), Abidin Yerebakan (Akça Derviş), Serkan Tatar (Pehlivan Derviş), Burak Çelik (Göktuğ Alp), Çağrı Şensoy (Cerkutay), Çağkan Çulha (Bahadır), Mete Deran (Çetin Alp), Ümit Belen (II. Andronikos), Erkan Avcı (Aya Nikola), Ahmet Yenilmez (Demirci Davut), Emin Gürsoy (Kumral Abdal), Oğuz Kara (Ahmet Alp), Fatih Ayhan (Baysungur Alp), Cüneyt Arkın (Aksakallılar Lideri), Kanbolat Görkem Arslan (Saru Batu Savcı Bey), Seray Kaya (Lena Hatun), Umut Karadağ (Muzaffereddin Yavlak Arslan), Maruf Otajonov (Geyhatu Han), Zabit Samedov (Gence Bey), Mert Turak (Petrus/Süleyman), Tekin Temel (Simon/Melik), Yıldız Çağrı Atiksoy (Malhun Hatun), Şahin Ergüney (Ömer Bey), Ahmet Kaynak (Bahadir Bey), Teoman Kumbaracıbaşı (Togay), Gözel Rovshanova (Alaca Hatun), Şevket Süha Tezel (Efharisto Kalanoz), Emre Koç (Camuka) gibi isimler yer alıyor.

KURULUŞ OSMAN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kuruluş Osman'ın çekimleri, İstanbul'un Asya Yakası'nda yer alan Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde, 360 dönüm arazi üzerine kurulan platoda gerçekleştiriliyor. Bazı sahneler ise aynı yerde yeşil perdede (green box) çekiliyor ve montaj esnasında çeşitli efektler uygulanıyor.

KURULUŞ OSMAN KONUSU NEDİR?

Kulucahisar Kalesi fethiyle, Konstantiniye'nin ve imparatorun öfkesini üzerine çeken Osman Bey, uç bölgesinde huzuru tesis etmiştir. Osman Bey'e karşı harekete geçen ve en deneyimli kumandanlarından Aya Nikola'yı bölgeye gönderme kararı alan Bizans İmparatoru, başarılarıyla tüm obalara umut olan bu Türk beyini saf dışı bırakmaya kararlıdır. Kayı Obası'nın yazı geçirdiği yaylaya yapılan sürpriz baskın Bizans'ın emellerini açık ederken, bu alçaklığın hesabını sormaya kararlı olan Osman Bey, Aksakallılar'dan aldığı görevle Alplerini bir araya toplar. Ertuğrul Bey'in dönüşü ise yaralarını sarmaya çalışan Kayı Obası'nda coşkuyla karşılanır. Osman Bey, Bizans ordusunu bertaraf eder. Ancak Osman Bey yoğun işlerinden dolayı Ertuğrul Bey'in obaya geldiğinden haberi yoktur. Osman Bey ilerleyen bölümlerde babası Ertuğrul Gazi'nin obaya döndüğünü öğrenecektir.

64-bolum-sezon-finali-foto-galeri-1624351810058-001.jpg

KURULUŞ OSMAN SON BÖLÜM İZLE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN