Lale Manço müjdeyi verdi: Barış Manço'nun sahneye çıkacağı tarih belli oldu!

Lale Manço müjdeyi verdi: Barış Manço'nun sahneye çıkacağı tarih belli oldu!

1 Şubat 1999'da hayatını kaybeden usta sanatçı Barış Manço'nun vasiyeti, sanatçının vefatından 24 yıl sonra ortaya çıktı. Usta sanatçının vasiyetini eşi Lale Manço açıklarken Manço, hologram teknolojisiyle Barış Manço'yu 2023 yılında sahneye çıkartacaklarını duyurdu. Manço ayrıca söz konusu etkinliğin de ne zaman gerçekleşeceğini ilk kez açıkladı.

Anadolu rock müziğinin efsane ismi, usta sanatçı Barış Manço, 24. ölüm yıldönümünde anıldı. Usta sanatçının eşi Lale Manço, Barış Manço'yu 2023 yılında hologram teknolojisiyle sahneye çıkarmayı düşündüklerini açıklarken bu etkinliğin ne zaman gerçekleşeceğini ilk kez duyurdu.

1 Şubat 1999 tarihinde, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan usta sanatçı, vefatının 24. yıldönümünde yurt genelindeki çeşitli etkinliklerle anıldı.

Usta sanatçının eşi Lale Manço, Barış Manço'nun vasiyetini açıklayarak 2023 yılında, hologram teknolojisiyle efsane sanatçıyı sahne çıkartacaklarını duyurdu. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Lale Manço, bu etkinliğin ne zaman gerçekleşeceğini de ilk kez açıkladı.

"24 SENEDİR BU YILI BEKLİYORUM"

Barış Manço'nun Japonya-Osaka konserinde de söylediği “2023” şarkısını, 2023 yılında senfoni orkestrası eşliğinde sahneye çıkıp seslendirmeyi çok istediğini açıklayan ve eşinin bu isteğini bir “vasiyet” olarak gördüğünü vurgulayan Lale Manço, hologram teknolojisi aracılığıyla Barış Manço'nun bu vasiyetini gerçekleştireceklerini açıklayarak “24 senedir bu yılı bekliyorum. ‘2023’ gerçekten Barış’ın vasiyeti. Güzel projelerimiz var. Büyükşehir Belediyesi’yle paylaştık. O konseri mutlaka gerçekleştireceğiz. Barış, 82-83 senelerinde verdiği bir röportajda diyor ki; ‘2023’te 80 yaşında olacağım ve o sene Doğukan’ın (oğlu) kolunda sahneye çıkacağım. Senfoni orkestrasıyla bu parçayı icra edeceğim’. Bunu söylediği andan itibaren bizim için bir vasiyet bu." dedi.

Tek başına Türkiye'yi nasıl ayakta tuttu? Barış Manço​​​​​​​

"EKİM AYINDA PLANLANIYOR"

Söz konusu etkinliği 2023 yılının ekim ayında gerçekleştirmeyi planladıklarını açıklayan Lale Manço, “Ekim ayında planlanıyor. 2023 zaten tamamen Barış Manço yılı bana göre. Onun 80’inci yılı, şarkının 50’nci yılı, Türkiye’nin 100’üncü yılı. Hologram tekniğiyle yapılacak konser. Şu an yeni jenerasyon müzisyenlerle görüşmeler yapıyoruz. Gecede Barış Manço’nun diğer şarkıları da seslendirilecek. Hedefimiz gelecek nesil. Bir Barış Manço konseri gibi olacak. En önemli kısmı 2023 eseri olacak tabii.”diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN