Lavabo açıcıları çöpe attıracak formül! Bir avucu tıkanan lavaboları anında açıyor: Tesisatçılar bile hayret edecek

Lavabo açıcıları çöpe attıracak formül! Bir avucu tıkanan lavaboları anında açıyor: Tesisatçılar bile hayret edecek

Çeşitli nedenlerden dolayı tıkanan lavaboları açmak genelde oldukça uğraştırıcı oluyor. Herkes tıkanan lavabosunu açmak için lavabo açıcıya başvururken aslında daha etkili formülü de bulunuyor. Öyle ki bunun bir avucu tıkanan lavaboları anında açıyor. İşte, tıkanan lavaboyu açmanın etkili yolu…

Gün içinde çok fazla kullandığımız alanlardan olan lavabolar farklı nedenlerle tıkanabiliyor. Bu tıkanıklığı açmak için güçlü kimyasallara başvurulması ise sağlık için son derece zararlı. Bu yüzden uzmanlar daha doğal içerikli çözümlere yönelmeyi tavsiye ediyor. Peki, tıkanan lavabo nasıl açılır? İşte cevabı…

TIKANAN LAVABO NASIL AÇILIR?

Tıkanmış lavaboyu açmak için akla gelen ilk yöntem lavabo pompasıdır. Tıkanıklığı açmak için oldukça etkili olan bu yöntem, tıkanıklığın nedeni yemek atıkları olduğunda son derece başarılı sonuçlar verir.

tikanan-lavabo-nasil-acilir-2.jpg

SICAK SU VE DETERJAN

Deterjan lavabo açıcılara göre daha az kimyasal içerdiği için sağlık açısından da riski oldukça azdır. Lavaboya kaynar su döktükten sonra bir miktar deterjan ekleyerek lavabonuzdaki tıkanıklığı açabilirsiniz. Aynı zamanda tel kablo veya uzun çubuk kullanmak da etkili olacaktır.

tikanan-lavabo-nasil-acilir-1.jpg

SİRKE VE KARBONAT

Bilinen en eski ve etkili yöntemlerden biri de sirke ve karbonat ikilisidir. Bu işlem için karbonatı gideri tamamen kaplayacak şekilde dökün. Peşinden üzerine bir miktar sirke ile sıcak suyu da ilave ettiğiniz de lavabonuz açılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN