Lazzaro bizi mutlu etmek için geldi

Lazzaro bizi mutlu etmek için geldi

Beyazperdede bu hafta gösterime girecek yapımlar arasında yer alan ‘Mutlu Lazzaro’ özgün hikâyesiyle dikkat çekiyor. Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’ ödülünü kazanan filmde, iyi yürekli genç köylü Lazzaro ile soylu genç Tancredi’nin macerası anlatılıyor. Geçmiş ile geleceğin ustalıkla harmanlandığı yapımda İtalyan sinemasının yükselen yıldızı Alice Rohrwacher’in imzası bulunuyor.

Türkiye’deki sinemasalonlarında bu hafta üçü yerli beş film vizyona girecek. Haftanın öne çıkan yapımı Cannes Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülüne layık görülen ‘Mutlu Lazzaro’. Film, iyi yürekli genç köylü Lazzaro ve hayal gücü tarafından lanetlenmiş soylu genç Tancredi arasındaki buluşma hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Cenneti andıran bir köyde yaşayan iyilik timsali Lazzaro, en yakın arkadaşı asilzade Tancredi’yi bulmak için hem mekânı hem de zamanı aşmayı göze alıyor. İtalyan sinemasının yükselen yeteneklerinden Alice Rohrwacher’in insanın ruhuna işleyen filmi, eski ile yeninin, geçmiş ile geleceğin iç içe geçtiği minimalist bir başyapıt. Filmde Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Luca Chikovani, Alba Rohrwacher, Sergi Lopez, Natalino Balasso, Tommaso Ragno ve Nicoletta Braschi rol aldı.

Şenol Sönmez’in yönetmenliğini üstlendiği ‘Öldür Beni Sevgilim’, birbirlerinin lise aşkı olan iki gencin, yıpratıcı evliliklerinin bir yıl dönümünde aldıkları piyango biletine çıkan büyük ikramiye sonrasında yaşananları anlatıyor. Milli Piyango’dan çıkan para bir evliliği kurtarabilir mi? Artık heyecanı bitmiş bir evliliği milli piyangodan çıkan para kurtarabilir mi? Yoksa bu para o evliliğin sonu mu olur? Demet ve Okan bu eğlenceli komedide işte bu sorunun cevabını öğrenecek. Macera ve komedinin yanyana ele alındığı Öldür Beni Sevgilim, sinemaseverlere aşk, heyecan, aksiyon ve kahkaha dolu anları aynı anda yaşatmayı hedefliyor. Murat Boz ve Seda Bakan’ın başrollerini paylaştığı filmde; ikiliye Özgür Emre Yıldırım, Açelya Topaloğlu, Seda Güven, Yosi Mizrahi, Dilşad Şimşek ve Ali Yoğurtçuoğlu eşlik ediyor.

Sven Unterwaldt Jr. yönetmenliğindeki haftanın animasyon filmi ‘Tabaluga’, türünün son örneği olan Ejderha Tabaluga ve buz prensesi Lilli’nin dünyayı ve dostlarını zalim Arktos’tan korumak için atıldıkları macerayı konu alıyor.

Michael Şahin Derun’un yönettiği ve Şafak Sezer’in başrolünde oynadığı ‘Yalan Dolan’ haftanın bir diğer yerli filmi. Şafak Sezer’e Çetin Altay, Burcu Binici ve Yıldırım Öcek’in eşlik ettiği film; altı kişiden oluşan bir ekibin, sistem hatalarını da kullanarak kusursuz bir banka soygunu yapma macerasını konu ediyor.

Engin Tutuş ve Erdal Tutuş’un yönettiği haftanın yerli korku filmi ‘Musabbar’ için Mahmut Kemal Sarıaltun, Cemre Cansaatçı, Reza Mollazade, Emine Söyler, M. John Rashiddin ve Barış Bayram Kesen gibi isimler kamera karşısına geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN