Limondan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Kış aylarında herkes bunu içiyor

Limondan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Kış aylarında herkes bunu içiyor

Soğuk havalarda gribal hastalıklarda artış yaşanıyor. Hastalığa yakalanmamak için bağışıklığı kuvvetli tutmak gerekiyor. Bağışıklığı güçlendirmek için doğal besinler ve bitki çayları bünyesi zayıfların imdadına yetişiyor. Bir bitki çayı, limondan 60 fazla C vitamini içermesi dolayısıyla kış mevsiminde sıklıkla tercih ediliyor. İşte detaylar...

Kuşburnu bitkisi, C vitamini açısından oldukça zengin. Limondan 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor ve bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor. Aynı zamanda antioksidan özellikleri sayesinde kanserle mücadeleye de yardımcı oluyor.

KUŞBURNU ÇAYININ FAYDALARI NELER?

Kalp ve damar sağlığı için de oldukça faydalı olan kuşburnu, kan basıncını düzenleyerek kalp krizi riskini azaltıyor. Ayrıca kolesterol seviyesini de düşürerek damar tıkanıklığına karşı koruyor.

Kuşburnunun şifalı etkileri bunlarla da sınırlı değil. İçeriğindeki polifenoller sayesinde inflamasyonu azaltarak eklem ağrılarına iyi geliyor. Sindirim sistemine de faydalı olan kuşburnu, mide rahatsızlıklarını hafifletiyor ve sindirimi kolaylaştırıyor.

KUŞBURNU ÇAYI NASIL YAPILIYOR?

Kuşburnunu yıkayıp ardından bir su bardağı suya 2 tatlı kaşığı ekleyin. Ardından yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kuşburnu çayını kaynadıktan sonra altı kapalı olarak demlendirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN