Mabel Matiz 'hayatımın en önemli davası' dedi adliyeye koştu! Mahkeme salonunda büyük gerilim

Mabel Matiz, kendisini MySpace hesabı üzerinden ilk kez keşfederek albüm yapmasına olanak tanıyan yapımcısı Engin Akıncı ile davalık oldu. Şimdiye kadar yayınlanmış dört albümü bulunan Mabel Matiz ile yapımcı Engin Arık arasında albüm gelirlerinin ödenmediği ve devredilen hakların yeniden geri istenmesi nedeniyle gerilim çıktı. Mahkemeye uzanan süreç nedeniyle Çağlayan Adalet Sarayı'na gelen Matiz, "Hayatımın en önemli hak, hukuk mücadelesi olduğunu söyleyebilirim" açıklaması yaptı.

Şarkıcı Mabel Matiz ile yapımcısı Engin Akıncı arasında albüm gelirlerinden elde edilen paraların ödenmemesi ve Engin Akıncı'nın Matiz'e devrettiği hakları geri isteiği gerekçesiyle sürtüşme başladı. İkilinin aralarında anlaşamaması nedeniyle süreç mahkemeye intikal etti.

Çağlayan Adalet Sarayı'na avukatı Eda Salman ile birlikte gelen Mabel Matiz, adliye girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Matiz, "Hayatımın en önemli hak, hukuk mücadelesi olduğunu söyleyebilirim. Bu mücadeleyi sadece kendim için değil, emekleri, üretimleri sömürülen, kullanılan, istismar edilen bütün müzisyenler ve üreticiler için veriyor olacağım" dedi.

yapimcisina-dava-acan-mabel-matiz-hayatimin-en-onemli-hak-hukuk-mucadelesi-1047-dhaphoto3.jpg

DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR

İstanbul 4. Fikri ve Sınai Hakları Hukuk Mahkemesi'nde gizli görülen duruşma öncesi neden mahkemeye geldiğiyle ilgili konuşan şarkıcı Mabel Matiz, dosyada gizlilik kararı olmasından ötürü çok şey söylemek istemesine rağmen fazla detay veremediğini ifade etti.

Matiz duruşma öncesi yaptığı açıklamada, "Önemli bir konu için bugün buradayız. Hayatımın en önemli hak hukuk mücadelesi olduğunu söyleyebilirim. Bu mücadeleyi sadece kendim için değil, emekleri, üretimleri sömürülen, kullanılan, istismar edilen bütün müzisyenler ve üreticiler için veriyor olacağım. Bütün sektörü ilgilendiren emsal bir dava ve taleplerimiz açısından da sektörde ilk dava olduğunu söyleyebilirim. Maalesef dosyayla ilgili gizlilik kararı var. Bu yüzden çok fazla detay paylaşamıyorum sizlerle. Aslında çok fazla şey söylemek istiyorum ama ölçülü olmak zorundayım" dedi.

yapimcisina-dava-acan-mabel-matiz-hayatimin-en-onemli-hak-hukuk-mucadelesi-1047-dhaphoto1.jpg

MABEL MATİZ'İN AVUKATI EDA SALMAN: DAVANIN ÖNCÜ OLMASINI İSTİYORUZ

Çağlayan Adalet Sarayı önünde davayla ilgili bilgiler veren Mabel Matiz'in avukatı Eda Salman ise "Bir yapım sözleşmesiyle ilgili dava. Sektörde bu konuyla ilgili açılmış birçok dava var. Ancak Mabel Bey'in söylediği gibi taleplerimiz açısından sektörün dinamiklerini çok etkileyeceğini düşündüğümüz bir dava. Dosyadaki gizlilik kararından dolayı verebileceğimiz bilgiler sınırlı. Sektörden çok duyduğumuz gibi sanatçı ve yapımcı arasında yaşanan sıkıntılara artık birçok davada duymaya başladık. Fakat davaların neticeleri itibariyle sanatçılar elde etmesi gereken hakları çok fazla elde edemedikleri için, biz sektörde öncü olabileceğini düşündüğümüz bu davayı açtık. Umarım haklı olan kazanır" diye konuştu.

DURUŞMADA GERGİN ANLAR

Albüm gelirleri nedeniyle yapımcısı Engin Akıncı ile mahkemelik olan Mabel Matiz, İstanbul 4. Fikri ve Sınai Hakları Hukuk Mahkemesi'nde gizli görülen duruşmada gergin anlar yaşadı. Duruşma esnasında taraflar arasında yaşanan yüksek sesli gergin konuşmalar duruşma salonu dışından da duyuldu. 40 dakikaya yakın süren duruşmanın ardından Mabel Matiz ve Engin Akıncı hiçbir açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

mabelmatiz-276081760-968041610567476-2337314469331897396-n.jpg

İLK ALBÜM 2011'DE YAYINLANDI

Mabel Matiz ile Engin Akıncı'nın yolu ilk kez Matiz'in evde yaptığı kayıtları 2008'en itibaren MySpace sayfasında paylaşmaya başlamasıyla kesişti. Engin Akıncı'nın Mabel Matiz'in şarkılarına ilgi göstermesi şarkıcının profesyonel albümlerinden ilkinin Esen Müzik etiketiyle piyasaya sürülmesiyle sonuçlandı. 12 şarkıdan oluşan söz ve müzikleri Mabel Matiz'e ait albümün ismi de sanatçının aynı isimle tanınmasını sağlayan Mabel Matiz (2011) olarak seçildi. Mabel Matiz'in gerçek ismi ise; Fatih Karaca'dır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN