Mandalinanın 'tatlı' olduğunu anlamak meğer bu kadar kolaymış! Eve gelince 'acı' sürprizle karşılaşmayın

Mandalinanın 'tatlı' olduğunu anlamak meğer bu kadar kolaymış! Eve gelince 'acı' sürprizle karşılaşmayın

Pazardan ya da marketten mandalina alırken hemen herkes mandalinanın tatlı olmasını ister. Fakat bazen mandalinanın tadı istediğimiz gibi olmayabiliyor. Mandalinanın tatlı olduğunu gösteren birkaç tüyo sayesinde en lezzetli mandalinayı seçebilmeniz mümkün. Peki, tatlı mandalina nasıl anlaşılır? Mandalinanın tatlı olduğu nasıl anlaşılır? İşte, tatlı mandalina seçerken dikkat edilmesi gerekenler...

Mandalinanın tatlı mı yoksa ekşi mi olduğunu anlamanın aslında pratik yöntemi mevcut. Mandalina, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlıklı ve doğal besin. Mandalinanın ekşi mi yoksa tatlı mı olduğunu anlamanın püf noktası var.

MANDALİNA SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Mandalina alırken rengine dikkat etmek gerekiyor. Koyu turuncu renkte olan mandalina çoğu zaman tatlı olurken, sarı ve yeşile yakın mandalinalar daha çok ekşi tada sahip.

Mandalinayı elinize aldığınızda ortadaki soyma bölümünün yumuşak olması mandalinanın tatlı olduğuna işaret ederken, orta bölümün sert ve parmak darbesiyle açılamayacak durumda olması mandalinanın ekşi olduğunun göstergesi.

Medyatava'da yer alana habere göre, kabuğu ince olan mandalinalar daha tatlı olurken kabuğu sert ve kalın olan mandalinalar çoğunlukla ekşi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN