Mantar temizlemenin en kolay yolu buymuş! Ne soyma ne de yıkama, 2 kaşık ekleyince bembeyaz oluyor

Mantar temizlemenin en kolay yolu buymuş! Ne soyma ne de yıkama, 2 kaşık ekleyince bembeyaz oluyor

Şimdiye kadar bu yöntemi uygulamadığınıza pişman olacaksınız. Ne soymaya gerek kalıyor ne de yıkamaya. 2 kaşık ondan ekleyen tüm mantarları bembeyaz alıyor. Usta şeflerin gizli mantar temizleme sırrı buymuş. İşte en kolay mantar temizleme yöntemi…

Birçok yemeğe yakışan mantarı temizlemekte biraz emek istiyor. Usta şeflerin bile uyguladığı bu yöntemi siz hala keşfetmediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor. Mantarları en kolay temizlemenin yöntemi belli oldu. Ne yıkamaya ihtiyaç duyacaksınız ne de soymaya… Üzerine 2 kaşık ekleyenin mantarları bembeyaz oluyor. İşte en kolay mantar temizleme yöntemi…

MANTAR NASIL TEMİZLENİR?

Mutfakta sıklıkla kullanılan yiyecekler arasında yer alan mantar farklı türleri ile yemeklere lezzet katıyor. 7'den 70'e herkes tarafından sevilen bu lezzetin temizlemesi de akıllarda soru işareti oluşturuyor. Mantarın yıkamadan tüketilmesi önerilirken emici bir yapısı bulunan bu sebzenin fazla su çekmesine lezzet kaybına neden olduğu belirtiliyor.

mantar-temizlemek.jpg

Mantarları hızlı ve pratik bir şekilde temizlemenin yöntemi görenleri şaşkına çevirdi. Hem son derece hijyenik hem de son derece pratik olan bu yöntem ile mantarlarınız üzerindeki kirlerden anında arınacak. Bu yöntem için mantarlarınızı unla hafifçe çevirerek silmek yeterli olacaktır. Bu yöntem ile üzerindeki kirler ve nemler absorbe edilirken mantar saplarını temizlemek için de küçük bir fırçadan yararlanabilirsiniz. Kitapların üzerindeki toprakları nazikçe temizleyerek mantarın tamamının taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Mantarın mecbur kalınmadığı durumlarda yıkanmaması önerilirken sebzenin hızlı bir şekilde yıkanması süzgeçten geçirildikten sonra üzerinde kalan su damlacıklarının da temiz bir bez yardımıyla hızlı bir şekilde kurulanması öneriliyor.

mantar-un.jpg

MANTAR TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

Mantar temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken çeşitli püf noktalar bulunmaktadır. Yıkanmadan tüketilmesi gereken besinler arasında yer alan mantar süngerimsi yapısı ile birlikte fazla suyu içerisine çekerek lezzetini kaybediyor. Mantarları yıkamak yerine üzerinde biriken toprak ve kirleri fırça veya nemli bir bez ile temizlemek gerekmektedir. Mantarı soyanlar ise şimdiye kadar yanıldı. Kabuğu tüketilecek meyveler arasında yer alan mantar çok kirli olması durumunda soyarak temizlenmesi önerilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN