Matlaşmış çatal ve kaşıklara doğal çözüm! Parlatmak aslında bu kadar basitmiş!

Matlaşmış çatal ve kaşıklara doğal çözüm! Parlatmak aslında bu kadar basitmiş!

Ev hanımlarının en şikayetçi olduğu konulardan biri matlaşmış çatal ve kaşıklardır. Bir misafir geldiğinde solmuş ve sararmış çatal bıçaklar sofrada kötü bir görüntüye neden olabilir. Ne kadar yıkasanız da bu sararma ve kararmalar geçmez. Doğal ve ucuz yöntemlerle evinizdeki çatal, bıçak ve kaşıkları pırıl pırıl yapmak istiyorsanız mutlaka bu yöntemi denemelisiniz. Çatal ve bıçaklarınız ayna gibi parlayacak. Peki paslanmış kaşık ve çatallar nasıl parlatılır? İşte detaylar haberimizde...

Gün içerisinde sıklıkla kullandığımız kaşık ve çatallar bir zaman sonra sararır ve lekelenebilir. Bu süreçte ev hanımları kararmış çatal ve bıçakları parlatmak için her yolu dener ancak bir türlü o lekeler geçmez. Sizlere vereceğimiz bu yöntem ile çatal ve bıçaklarınız pırıl pırıl olacak. Tek bir yöntem ile bıçaklarınız aynı gibi parlayacak. Peki çatal ve bıçak lekeleri nasıl geçer? Kararan çatal kaşıklar nasıl temizlenir? Çelik kaşıklardaki pas lekeleri nasıl geçer? Hazırsanız temizlemenin püf noktalarını sizlerle paylaşacağız...

KARARMIŞ ÇATAL VE KAŞIKLARINIZ PIRIL PIRIL OLACAK

Ev hanımlarının en şikayet ettiği konulardan biri olan kararmış çatal, bıçak, kaşık ve tencere altlarına doğal çözüm arıyorsanız doğru yerdesiniz. Sizlere vereceğimiz basit yöntem ile inatçı lekelerden anında kurtulacaksınız. Matlaşmış kaşık ve çatallarınız ayna gibi parlayacak. Bu yöntemi kimse bilmiyor ancak deneyenler bırakamıyor.

kjkjkj-43.jpg

BU YÖNTEM İLE İNATÇI LEKELERDEN ANINDA KURTULUN

Kaşık, çatal, bıçak, tencere, tava yüzeylerinde oluşan inatçı lekeleri limon suyu ile çıkarmak mümkün. Büyük bir bardak alın ve yaklaşık üçte ikisini doldurun. Bıçaklarınızı veya diğer çatal-bıçak takımlarınızı, bıçak kısmı suyu içinde olacak şekilde bardağa koyun.

Yaklaşık 5-7 dakika bekletin ve ardından çatal bıçak takımını çıkarın. Bir bulaşık telinin yumuşak tarafıyla ovarak temizleyin ve ardından ılık su altında durulayın. Temiz bir kurulama beziyle kurulayın ve pas lekelerinin kaybolduğunu göreceksiniz. İşte o yöntemler;

1- KARBONAT YÖNTEMİ

Temiz bir parça bezi, musluk suyu altında ıslatın. Üzerinde 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edin. Karbonatlı bez ile kaşığı ovalayıp, pas lekesinin çıkmasını sağlayın. Gerekirse işlemi tekrar edin. Bol su ile duruladıktan sonra temiz bir bez ile kurulayın.

jhjhjhjh-11.jpg

2- SİRKE YÖNTEMİ

Pas lekesi olan kaşıkları, üzerine çıkacak kadar sirke dolu bir kabın içerisinde 1 saat boyunca bekletin. Pas lekesi hafifse, sirkeye batırılmış bir bez ile silmeyi deneyin. Bol su ile duruladıktan sonra temiz bir bez ile kurulayın.

3- LİMON TUZU (SİTRİK ASİT) YÖNTEMİ

Paslı kaşığı plastik bir kap içine alın. Üzerine limon tuzu ekleyip, ardından sıcak su dökün. İnatçı pas lekeleri için bir gece boyunca bu karışımda bekletip, ertesi sabah bol su ile duruladıktan sonra temiz bir bez ile kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN