Meclis ek zam seferberliğinde! Bu yıllar arasında emekli olana 1500 TL ek ödeme geliyor! 2023'ün ilk bombası erken geldi!

Meclis ek zam seferberliğinde! Bu yıllar arasında emekli olana 1500 TL ek ödeme geliyor! 2023'ün ilk bombası erken geldi!

Emeklilere bu yıl para sıkıntısı çekmemesi adına hareketlilik başladı. 1.500 TL seyyanen zam ve 2000 sonrası emeklilere intibak düzenlemesi yapıldı. 2023 yılından emekli vatandaşlara zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İntibak düzenlemesinde ki son noktaya dair detaylar haberimizde.

Siyaset gündemi son günlerde sıkça konuşulmaya başlanırken yeni yıl başlaması ile beraber zam ve indirim haberleri gündeme geldi. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranları belli olurken kulislerde ise seyyanen zam ve intibak düzenlemesi merak konusu oldu. Devlet ve hükümetten atılan adımlar peş peşe gelirken sosyal yardım paketleri ve EYT yasası üzerine AKP oy oranında yükseliş olması durumunda intibak düzenlemesi ve bin TL seyyanen zam beklentisi oluştu. İşte, maaşlara dair yapılacak düzenleme ve detaylar...

İntibak yasası

2000 YILI SONRASI İNTİBAK DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

İntibak düzenlemesiyle beraber emekli maaşlarına dair düzelemeler üzerinde çalışmalar başlarken aynı zamanda intibak yasası meclise sunuldu. 2000 öncesi emekli olan emekliler için maaşlarında zam yapılması ve bu durumun yasalaşması için çalışmalar yapılarak artışa gidildi. Bakan Vedat Bilgin, EYT hakkında müjdeli haberi verirken 2000 sonrası emekli olanlar için intibak yasası hakkında beklentiler çoğaldı. İntibak yasası günden güne meclisin ve siyasetin gündemine gelen konular arasında yer alması için hazırlık yapıldı. EYT düzenlemesinde olduğu gibi intibak yasasında da birçok merak edilen konu vardır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN