Memur ve emekliler sıra sizde! Kallavi zam için hazır olun: Kritik tarih ortaya çıktı, maaşınız baştan aşağı yenilenecek

Memur ve emekliler sıra sizde! Kallavi zam için hazır olun: Kritik tarih ortaya çıktı, maaşınız baştan aşağı yenilenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücreti açıklamasının ardından milyonlarca işçi ve emeklinin gözü Ocak ayında verilecek olan zamlara çevrildi. SSK, Bağ-kur emeklileri ve memurlar ne kadar zam alacaklarını merak ediyorlar. Asgari ücretin 8 bin 506 TL olmasının ardından Memur-Sen de 'artış' açıkladı.Bu açıklamaalrın ardından hesap makineleri devreye girerken oran hesaplamaları hızla başlatıldı. İşte; son dakika haberinin detayları..

Memurlar ve emekliler hakkında her zaman yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Çalışma ekonomisti Tarkan Zengin, asgari ücrete zam yapıldıktan sonra memur ve emeklilerdeki artışı değerlendirdi. Memur-Sen yaptığı yazılı açıklamada, "Asgari ücret artışı örnektir ve diğer sabit gelirler korunmalıdır" mesajını iletti.

İşte Tarkan Zengin'in memur ve emekli zamlarına ilişkin yorumu..

"Türkiye'de 17 milyon kayıtlı işçi var. Yüzde 37'si asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücretin yükseltilmesi herkesi etkiler. Memurlar ve emekli memurlar, toplu olarak kararlaştırılan bir maaş artışı alırlar. Maaş artışları Ocak ve Temmuz aylarındadır. Asgari ücret açıklandı ve 1 Ocak tarihinde yürürlüğe alınacak. Asgari ücretli işçiler ilk maaşlarını 31 Ocak'ta alacaklar.

memur ve emekli zamları

EMEKLİ VE MEMURLARA NE KADAR ZAM VERİLECEK?

Bugün maaşlar asgari ücretle karşılaştırılıyor ama memur, emekli memur ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarının belirlenmesinde Aralık ayı TÜFE kullanılıyor. Aralık enflasyon oranı 3 veya 4 ise, Ocak ayı ortalama yüzde 18 veya yüzde 19'luk bir artış görecek.

SSK ve Bağ Kur emeklilerinin ceplerindeki artış şu an yüzde 14-15 civarında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla ortaya çıkan ocak ayındaki artışın olduğu gibi kalmayacağını, memur ve emeklilere ek zamlar yapılacağını düşünüyorum. Erdoğan bir ay önce 'Çalışanlarımızın zararlarını tazmin edeceğiz ve müjdeli haberler vereceğiz' şeklinde konuşmuştu.

'13 MİLYON EMEKLİ MAAŞI ALAN VAR'

SSK'lılar, memurlar ve emekliler için Ocak ayı ikmali aynı şekilde Temmuz ayında yapılır. Emekli maaşının 3 Ocak'ta açıklanacağını unutmamalıyız. Emekli sayısı az değil. 13 milyon emekli var.."

MEMUR-SEN 'ZAM' MESAJI YAYINLADI

 Memur-Sen'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, asgari ücretteki artışın örnek olması gerektiği ve diğer sabit gelirlerin de korunması gerektiği söylendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN