Memuru emeklisi zil takıp oynayacak! Maaşlara öyle bir zam açıklandı ki: 3600 ek göstergede bayram ettiren maaş zammı!

Memuru emeklisi zil takıp oynayacak! Maaşlara öyle bir zam açıklandı ki: 3600 ek göstergede bayram ettiren maaş zammı!

AK Parti, gelen yoğun talepler üzerine 3600 gösterge düzenlemesinde değişiklik yapılması için bir kanun teklifi hazırlıyor.

Memur emekli maaşlarındaki artışla ilgili yeni bir değişiklik gerçekleşti. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür ve şube müdürü gibi çeşitli meslek gruplarının ek göstergeleri Ocak ayında değiştirilerek, maaşlara zam yapıldı. Mevcut emeklilerin, ölüm aylığı alan dul ve yetimlerin aylıkları, Şubat ayında yeni göstergeye göre güncellendi. AK Parti, gelen yoğun talepler üzerine 3600 gösterge düzenlemesinde değişiklik yapılması için bir kanun teklifi hazırlıyor.

Devlet memurlarının maaşları 3600 ek gösterge yasasının uygulanmasıyla birlikte yükselmişti. Bu düzenleme öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, yönetici gibi meslek gruplarının maaşlarını ve emekli ikramiyelerini de etkiledi. Bazı memurların düzenlemenin dışında bırakılmasının ardından 3600 ek gösterge ile ilgili yeni bir kanun teklifi ortaya atıldı. Bu düzenleme birçok memur ve emekli için maaş artışı ile sonuçlanacak.

 

Maaşlarda artış?

Sabah Gazetesi'nden  Zübeyde Yalçın, mevcut yargı paketinin amacının yüksek yargıda maaş eşitliğini sağlamak olduğunu iddia ediyor. Anayasa Mahkemesi yargıçlarına kıyasla Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları daha az maaş alıyor. Yüksek yargının tamamı, göstergelerinin yeniden düzenlenmesi yoluyla Anayasa Mahkemesi üyelerinin seviyesine yükseltilecek. AK Partili üyeler, "Bunların hepsi çok kıdemli hâkimler. Aralarında bir ayrım yapmak doğru değil. Dolayısıyla maaşların eşit olması gerekir" dedi.

jandarma

Gündemde ayrıca kolluk kuvvetleri personeline ödenen ücretin incelenmesi de yer alıyor. Şu anda cezaevlerinin dış güvenliğini jandarma, iç güvenliğini ise infaz koruma memurları sağlıyor. İki grubun göstergeleri birbirinden farklı. Bunları eşitlemek ya da yönetilebilir bir düzeye indirmek için planlar mevcut. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 bütçesinin Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada "3600 göstergenin kullanım alanının genişletilmesi yönünde talepler var. Gündemimizde bu konu da var. Bu sorunu da ele alıyoruz. İnşallah Meclisimize teklif etmek istiyoruz" dedi. 

 

Zam fikrinin seçimlerden önce hayata geçirilmesi olasılığı yüksek!

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından tasarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından tasarının Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN