Mercimek çorbası katılaşıyorsa bunu deneyin! Biraz ekleyince dolapta bile koyulaşmıyor

Mercimek çorbası katılaşıyorsa bunu deneyin! Biraz ekleyince dolapta bile koyulaşmıyor

Mercimek çorbasının meğer katılaşmasının sebebi buymuş! Böyle yapınca hiç katılaşmıyor. Mercimek çorbası katılaşıyorsa bunu deneyin! Ufacık bir püf noktasıyla bütün sorunu çözebilirsiniz. Biraz ekleyince dolapta bile koyulaşmıyor...

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mercimek çorbası, sağlıklı ve besleyici bir öğün alternatifi olmasının yanı sıra pratik bir şekilde hazırlanabilir. Mercimek çorbasının biraz bekledikten sonra katılaşamaya başlaması can sıkıcı olabilir. Çoğu zaman kıvamını doğru ayarlamak ve saklama koşullarını doğru yönetmek konusunda bazı zorluklar yaşanabilir. Mercimek çorbasının lezzetini ve tazeliğini korumak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte, mercimek çorbası yaparken ve saklarken bilmeniz gerekenler...

MERCİMEK ÇORBASININ KATILAŞMASI İÇİN NE YAPMALI?

Köy Usulü Mercimek Çorbası Tarifi | Köyüme Döndüm

  • Mercimek çorbası yaparken ilk başta az su ile pişirmeniz ve daha sonra azar azar sıcak su ekleyerek çorbanın kıvamını oluşturmanız önemlidir. Bu sayede çorbanızın kıvamında herhangi bir problem yaşamazsınız.
  • Çorbanızı soğuk suyla pişirip, piştikten sonra da kaynamış ve soğumuş su eklerseniz mercimek daha sonrasında şişip katılaşmaz.
  • Mercimek çorbası yaparken doğru ölçülerle ve dikkatlice yapılması gereken püf noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek çorbanızı lezzetli ve kıvamında yapabilirsiniz.
  • Mercimek çorbasını tüketildikten veya pişirildikten sonra hava almayacak şekilde buzdolabında saklamanız önemlidir. Oda sıcaklığında uzun süre bekletmek çorbanın bozulmasına neden olabilir.
  • Çorbayı sürekli olarak buzdolabından çıkarıp ısıtıp tekrar buzdolabına koymak yerine, her zaman tüketilecek miktarda bir tencereye aktararak asıl tencereyi buzdolabında saklamak ısı değişiminden kaynaklanan bozulmanın önüne geçer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN