MGM bu iller için alarm verdi! Lapa lapa kar yağışı geliyor: Gerekmedikçe evden bile çıkılmasın... Günler sürecek

MGM bu iller için alarm verdi! Lapa lapa kar yağışı geliyor: Gerekmedikçe evden bile çıkılmasın... Günler sürecek

Dikkat: Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar uyarısında bulundu. 42 ilde kar yağışı olacağına dikkat çekilmişken, Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışı için pazar ve pazartesiyi işaret etti. "Bugün Trakya Kıyı Ege Batı Akdeniz hariç tüm yurtta yağış olacak" sözlerini söyleyen Prof. Dr. Şen, "İstanbul'da bugün karla karışık yağmur, kuzey ve yüksekler kar yağışlı sıcaklık 6 derece. İstanbul'da hafta sonu Pazar ve Pazartesi kar yağışı daha yoğun görünüyor." sözlerini söyledi. Detaylar haberimizde...

Türkiye genelinde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaşmış olduğu bilgiye göre: Ülke genelinde çok bulut bekleniyor. Marmara bölgesinin doğu kesimleri, İç Ege (Antalya dahil değil), Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu - Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı olması bekleniyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, farklı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar görülmesi; Doğu Akdeniz'in doğusu, (Batman hariç) Güneydoğu Anadolu, Şırnak, Hakkari, Elazığ, Bingöl, Ordu ve Giresun bölgelerinde ise zaman zaman şiddetli ve yoğun olması bekleniyor.

HIZI 60 KM'YE KADAR ÇIKACAK

Hava sıcaklığının kıyı bölgeleri ve yurdun doğu kesimlerinde mevsim normal bir şekilde seyir ederken, iç bölgelerde ise mevsim normallerinin 2-4 derece altında olması bekleniyor. Rüzgarın yurdun batı, iç ve kuzey kesimlerinde kuzey, kuzeybatı; güneydoğu bölgelerinde güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta şiddette; Akdeniz'in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu bölgesinin güneydoğu kesimlerinde zaman zaman şiddetli (30-60 km/sa) rüzgar olması bekleniyor.

42 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji'nin veri tahminleri doğrultusunda Hakkari, Van, Bitlis, Şırnak, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzurum, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce, Ankara, Eskişehir, Karabük, Bolu, Bursa, Kütahya ve Bilecik şehirleri için kar uyarısında bulunuldu.

İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen şu ifadeleri söyledi: 

"Bugün Trakya Kıyı Ege Batı Akdeniz hariç tüm ülkede yağış olacak. Yağışlar Güneydoğu Anadolu ve kıyılarda yağmur diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde. İstanbul bugün karla karışık yağmurlu, kuzey ve yüksekler kar yağışlı sıcaklık 6 derece. İstanbul’da hafta sonu Pazar ve Pazartesi kar daha yoğun görülüyor."

BEKLENEN KAR İSTANBUL'DA ETKİLİ OLDU

Vatandaşın günlerdir beklemekte olduğu kar yağışı mega kent İstanbul'da sonunda etkisini göstermeye başladı. İstanbul'de şehrin bazı ilçeleri lapa lapa kar yağışı olurken, belediye personelleri de faaliyetlerini artırdı.

kar

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN