Milyonlarca emekliye müjdeli haber! Bayram ikramiyesi tutarı açıklandı: Beklenen zam yansıtıldı!

Milyonlarca emekliye müjdeli haber! Bayram ikramiyesi tutarı açıklandı: Beklenen zam yansıtıldı!

Türkiye’deki milyonlarca emekli vatandaşın merak ettiği bayram ikramiyelerinde sıcak bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

Emekli olan milyonlarca vatandaş ramazan ayı ile beraber bayram ikramiyelerinde bir artış olmasını bekliyordu. İşte sonunda beklenilen o güzel haber geldi. Detaylar haberimizde…

emekli

SON DAKİKA | MİLYONLARCA EMEKLİ YARARLANACAK! RAMAZAN BAYRAMI'NA GÜNLER KALA AÇIKLANDI: YENİ BAYRAM İKRAMİYESİ BELLİ OLDU

Ramazan ayının başında milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyelerinin haberi geldi. Emekliler için 1100 TL olan tatil ikramiyesine zam yapıldı. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda yaklaşık 15 milyon emekliye 2 bin TL ikramiye verilecek. “Emeklilikte yaşa takılanlar” (EYT'ler) da düzenlemeden yararlanabilir.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliler için bayram ikramiyelerinin 2 bin Türk Lirasına çıkarıldığını açıkladı. Elitaş'a göre emeklilerin bayram ikramiyelerine yaklaşık 900 Türk Lirası zam yapılacak. Dolayısıyla bayram ikramiyesi 1.100 Türk Lirasından 2.000 Türk Lirasına çıkacak.

15 MİLYON EMEKLİ FAYDALANACAK

Elitaş, düzenlemeden yaklaşık 15 milyon emeklinin yararlanacağını açıkladı ve şunları ekledi:

"EYT’lilerden yıl sonuna kadar 2 milyon 250 bin kişi emekli olduğunu düşünürsek, 5 milyon daha gelirse 15 milyon kişi 2 bin liralık bayram ikramiyelerinden faydalanmış olacaklar."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI! 7 BİN LİRANIN ALTINDA OLMAYACAK

Elitaş ,en düşük emekli maaşının 5.000 Türk lirasından 7.500 Türk lirasına yükseltilmesine ilişkin “kanun Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla beraber Türkiye’de 7.500 Türk lirasının altında emekli maaşı olmayacak” ifadelerini kullandı.

TBMM'de açıklama yapan Elitaş, "7 bin 500 TL en düşük emekli maaşı herkesi kapsıyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. 15 milyon kişiyi kapsıyor" dedi.

Elitaş, bu sabah en düşük emekli maaşına zam yapıldığını açıklayarak, programdan yaklaşık 11 milyon kişinin yararlanacağını söyledi. 7.500 TL'nin üzerinde emekli maaşı alanlar düzenlemeden etkilenmeyecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN