Milyonlarca vatandaşa büyük müjde! Fabrikalar o üründe fiyatları sabitledi... Eylül'e kadar zam yok

Milyonlarca vatandaşa büyük müjde! Fabrikalar o üründe fiyatları sabitledi... Eylül'e kadar zam yok

2022 yılında pancar şekerine yapılan zamlar gündemde yerini alırken 2023 yılı ile birlikte zamlara dur dendi. Pancar Şekeri Üreticileri Derneği (PANŞEK) şeker fiyatları için sabit fiyat uygulamasına geçiş yaptı. Sabit fiyat uygulamasına adını yazdıran ürünler arasında şeker yer alırken 1 Eylül’e kadar fiyatların sabit kalacağı belirtildi. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Sabit fiyat uygulaması için çalışmalar devam ederken kurumlar tarafından da açıklamalar peş peşe geliyor. Pancar Şekeri Üreticileri Derneği (PANŞEK),Sabit fiyat uygulamasına geçen kurumlar arasında adını yazdırdı. PANŞEK tarafından yapılan açıklama kapsamında 1 Eylül'e kadar şekerin fabrika çıkış fiyatında sabit fiyat uygulanacağı belirtildi. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar….

PANŞEK’TEN SABİT FİYAT AÇIKLAMASI GELDİ


PANŞEK, geçtiğimiz yıl içerisinde dünyada şeker fiyatlarında görülen dalgalanmaların stok planlamasını bozan ve arz istikrarını etkileyen olumsuzlukların olduğunu belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sektörde oluşturulan koordinasyon mekanizması sayesinde fiyat istikrarı sağlandığını ifade eden PANŞEK, 2023 yılında pazarlama için şeker üretim rakamları ve arz istikrarının sağlandığını vurguladı.

market-alisveris.jpg

Dünyada şeker piyasasında olası bir dalgalanmaya karşı risk ihtimali olmadığının altını çizen PANŞEK, yaşanan gelişmelerle birlikte 1 Eylül'e kadar şeker için fabrika çıkış fiyatlarının sabit tutulacağı açıkladı. Halihazırdaki fiyatların esas alınacağını belirten PANŞEK, “Sabit fiyat uygulamasının uzun süredir istikrarlı bir şekilde seyreden perakende fiyatlarına da olumlu yansıyacağını, ülkemizin gıda güvenliğinin sağlanmasına ve ekonomimize destek olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun ve sektör paydaşlarımızın bilgisine saygılarımızla arz ederiz." sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN