Müzeler ne zaman kapalı? Müzeler hafta sonu açık mı? İşte müzelerin ziyaret saatleri

Müzeler ne zaman kapalı? Müzeler hafta sonu açık mı? İşte müzelerin ziyaret saatleri

İstanbul, Ankara, İzmir, Sinop ve Türkiye’nin birçok kentinde yer alan tarihî dokuların sergilendiği ‘müzeler ne zaman kapalı? Müzeler hafta sonu açık mı?’ soruları, vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Hafta sonunu müze ziyareti ile geçirerek, yeni yerler, yeni şeyler görmek isteyen vatandaşlar, müzelerin ziyaret saatlerini araştırıyor. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

 

Türkiye’de Osmanlı ve daha öncesi dönemlerde yaşayan uygarlıklardan günümüze kadar ulaşan eserlerin sergilendiği ‘müzeler hafta sonu açık mı?’ diye soranlar, cumartesi Pazar gününü müze ziyareti yaparak geçirmek istiyor. Bundan dolayı ‘Müzeler ne zaman kapalı ne zaman açık?’ sorularına yanıt arayanlar, çeşitli illerdeki müzelerin ziyaret saatlerini öğrenmek istiyor. Bu tarz aramalarınızın sonuçları ise karar.com’da...

MÜZELERİN ZİYARET SAATLERİ

İstanbul Galata Mevlevihanesi Müzesi, İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Yıldız Sarayı Müzesi ve İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ile bağlı birimleri Salı günü; Hisarlar Müzesi ile bağlı birimleri, İstanbul Fethiye Müzesi, İstanbul Kariye Müzesi Çarşamba günü ziyarete kapalıdır. Bu müzeler hâricinde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müzeler de Pazartesi günleri dışında her gün ziyarete açıktır. Bunun yanında, müze ve örenyerleri dini bayramların birinci günü saat 13.00’a kadar kapalıdır.

AYASOFYA MÜZESİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Ayasofya 537'te Bizans İmparatoru Justinianus (Jüstinyen) tarafından inşa edildi. 1453'te İstanbul’un fethine dek 900 sene boyunca kilise, fethin ardından 500 sene boyunca cami ve hemen hemen 90 yıldır da müze olarak hizmet veriyor. Ayasofya, Orta Çağ boyunca dünyanın en büyük dini yapısı olarak kalmıştır. Günümüzde hâlen dünyanın en büyük kubbeli yapılarından biri olarak bilinir.

19-07/20/ayasofya-muzesi.jpg

Ayasofya Müzesi

GİRİŞ ÜCRETİ

Ayasofya Müzesi giriş ücreti 72 Türk Lirası‘dır. Yerli ve yabancı ziyaretçiler için giriş ücreti aynı fiyattır. Yabancılar 220 TL‘ye satılan Istanbul Museum Pass avantajından yararlanabileceği gibi, Türkler de 70 TL karşılığı MüzeKart alarak Ayasofya gezisini diğer müze ziyaretleri için avantajlı hale getirebilirler. Ayasofya gişelerinden alabileceğiniz bir müzekart; Topkapı Sarayı, Türk İslam Eserleri Müzesi ve Arkeoloji Müzesi gibi civardaki diğer müzelerde kullanılabilir. Dikkat! Yerebatan Sarnıcı’na ve Topkapı Sarayı Harem Dairesi’ne müze kart ile ücretsiz girilemez.

ZİYARET SAATLERİ

Ayasofya Müzesi ziyaret saatleri turizmin yoğunluğuna göre düzenlenir. Yazın yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği dönemde akşamüstü geç saatlere kadar açık iken, kışın iki saat daha erken kapanır.

Ayasofya müzesi yaz sezonunda yani 15 Nisan ile 25 Ekim Arası 09.00 – 19.00 arası hizmete açıkken, saat 18:00'de ziyaret kapanıyor. 25 Ekim ile 15 Nisan arası yani kıl sezonunda ise 09.00 – 17.00 saatlerinde hizmet veren Ayasofya müzesine giriş, 16.00'da kapanıyor. Ayasofya Müzesi pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Öte yandan Ayasofya Müzesinde MüzeKart geçerlidir.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN