Nar ekşisinden sonra marketlere bir satış yasağı daha! Giden eli boş dönecek: O ürün raflardan tamamen kalkıyor…

Nar ekşisinden sonra marketlere bir satış yasağı daha! Giden eli boş dönecek: O ürün raflardan tamamen kalkıyor…

Geçen yıl yapılan düzenleme ile marketlerde nar ekşisi izlenimi veren ürünler yasaklanmıştı. Alınan yeni kararla birlikte nar ekşisinden sonra marketlere bir satış yasağı daha geldi. O ürün artık raflardan tamamen kalkıyor…

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı’nda gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yapay et üretimi tartışmalarıyla ilgili konuşan Yumaklı, yapay et üretiminin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Aynı zamanda geçen sene yapılan düzenleme ile nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu ile nar aromalı sos gibi ürünlerin yasaklandığını belirten Yumaklı, benzer şeklide limon sosu gibi ürünlere de iç piyasada arz yasağı koyduklarını söyledi.

marketlerde-limon-sosu-satisina-yasak-1.jpg

LİMON SOSUNA İÇ PİYASA ENGELİ

Yumaklı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN