Ne kireç sökücü ne de ovalama… Bunca zaman boşuna uğraşmışsınız! Tüm kireci anında söküp atıyor

Ne kireç sökücü ne de ovalama… Bunca zaman boşuna uğraşmışsınız! Tüm kireci anında söküp atıyor

Demlediğiniz çayların daha lezzetli olmasını istiyorsanız çaydanlık içindeki kirece dikkat ediniz. Ev hanımlarına baş belası kirece kesin çözüm. Ne kireç sökücüye gerek kalıyor ne de ovalamaya. İçerisine birkaç tane atmanız yeterli. İşte doğal kireç sökücü…

Çaydanlık içerisinde oluşan kireç hem görüntü olarak hem de çayın lezzeti olarak büyük bir dezavantajdır. Demlediğiniz çayın daha lezzetli olması için ilk yapmanız gereken şey çaydanlık dibinde oluşan kireçten kurtulmak olacak. Ev hanımlarının ovalaya ovalaya çıkaramadı tüm kireç anında ortadan kayboluyor. İşte doğal kireç sökücü…

İÇERİSİNE ATIN SADECE BEKLEYİN

Çaydanlık içerisinde yer alan kireci yok etmek için tek yapmanız gereken Çaydanlığı yarısına kadar su doldurarak içerisine limon tuzu eklemek olacak. Çaydanlık dibindeki kireç tabakasının kalın olması durumunda karışımı 20 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Kireç erimeye başladığı anda ocağın altını kapatarak kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.

kirec-cikarmak.jpg

SİRKE VE TUZ İKİLİSİNDEN YARARLANIN

Temizlik denildiği zaman aklı ilk gelen ürünler arasında yer alan sirke kirecin ve baş düşmanı olarak karşımıza çıkıyor.2 yemek kaşığı sirkeyi demlik içerisinde döktükten sonra üzerine bir miktar su ekleyiniz. Çok fazla kalıntı oluşması durumunda sirkeye bir yemek kaşığı sofra tuzu ekleyiniz. Tüm kireç ortadan kalkana kadar karışımı 10 dakika kadar kaynatınız.

Çaydanlık dibindeki kireç bir süre sonra çözünürken demliğinizi bulaşık süngeri yardımıyla güzelce yıkayabilirsiniz. Sirke kokusunu kaldırmak için demliğinizi iyice yıkadıktan sonra kurulayınız.

kirec-cikarma.jpg

KARBONAT MUCİZESİ

Kireci ortadan kaldırmak için karbonat mucizesinden yararlanın. Çaydanlığın yarısına kadar su doldurduktan sonra içerisine 3 yemek kaşığı karbonat ekleyiniz. Bu şekilde kaynattığınız çaydanlığı sünger yardımıyla iyice temizleyiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN