Saçtaki kepeklenmeden o baharatla sonsuza kadar kurtulun! Meğer doğal yöntemle bu kadar kolaymış

Saçtaki kepeklenmeden o baharatla sonsuza kadar kurtulun! Meğer doğal yöntemle bu kadar kolaymış

Saç kepeklenmesinden doğal yöntemi deneyerek kurtulabilirsiniz. Saç derisinin yeniden beslenmesini sağlayarak kepeklenmelere bağlı dökülmelerin önüne geçen doğal yöntemi rahatlıkla saçlarınıza uygulayabilirsiniz. İşte, saçlarda kepeklenmeyi önleyen doğal yöntem...

Yetersiz beslenme ve yanlış bakım ürünleri nedeniyle saçlar zamanla kepekleniyor. Saçlarda görülen kepeklenmelere karşı kimyasal bakım ürünleri etki etmediğinde ise doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Saç derisinin dökülmesi olarak bilinen kepeklenmelere karşı alınan önlemler ve kullanılan bakım ürünleri çoğu zaman işe yaramaz.

SAÇTA KEPEKLENMEYE NE İYİ GELİR?

Saçlarda kepeklenmelerin önüne geçmek için zencefil kullanabilirsiniz. İltihap önleyici ve canlandırıcı etkileri olan zencefili saçlarda kullandığınızda ölü deri yeniden beslenmeye ve canlanmaya başlıyor. Bu da kepeklerden korunmanıza yardımcı oluyor. Kepek sorununu tamamen ortadan kaldırmak için zencefilin saçlara uygulanması yetiyor.

KEPEĞİ YOK ETMEK İÇİN NE YAPMALI?

Haber Global'de yer alan habere göre, saçlarda kepeklenmelere karşı zencefil kullanmak için ilk olarak yarım kök taze zencefili 2 fincan su dolu bir kap içerisine rendeleyin. Ardından karışımı ocağa alın ve kaynatın. Kaynatma işlemini suyun yarısı buharlaşana dek sürdürün.

Daha sonra karışıma 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilık hale gelen karışımı saç derisine masaj yaparak iyice yedirin. Karışım saçınızda kuruduktan sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN