O tarihi gözden kaçıran EYT'lilerin başı ağrıyacak! Her an hakkınız kaybolabilir: 4A 4B 4C'liler hemen kontrol etmelisiniz

O tarihi gözden kaçıran EYT'lilerin başı ağrıyacak! Her an hakkınız kaybolabilir: 4A 4B 4C'liler hemen kontrol etmelisiniz

EYT üzerinde gelişmeler devam ederken milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmeler yaşandı. Borçlanma ve prim ödemeleri hakkında yapılan açıklamalar EYT'lileri şaşırttı. İşte, emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir son dakika gelişmesi haberimizde.

Uzun zamandır emeklilik mücadeleleri verilirken milyonlarca EYT'li için geçtiğimiz günlerce meclis onayına sunulan maddeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla beraber Resmi Gazete üzerinden yayılandı. Yeni yasayla beraber yürürlüğe giren emeklilik hakkı kazananlar için detaylar belli oldu. EYT'li olmayı bekleyen vatandaşlar ve tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

EYT'DEN YARARLANACAKLAR

EYT Genelgesi üzerinden yasalaşan EYT maddeleriyle beraber kimlerin EYT'den yararlanacağı belli oldu. Genelgeye bakıldığında emekli olanlarla beraber kamu personelleri de bu imkandan faydalanabilecek. Askeri memur, subay, gedikli, erbaşlar hakkında ahlak notasında hüküm, yetersizlik, disiplin suçu olanların mahkeme tarafından verilecek suçları üzerine 3 Mart ve sonrasında işten ayrılmasıyla emeklilik hakkı tanımlanır.

EYt yeni sorun

25 YIL ŞARTI GELDİ

EYT üzerinden emekli olmaya hak kazananlar erkek ve kadın personelde 25 yıl hizmet koşulu belirlenirken hizmet süresi 25 yıldan az olanlar için toptan ödenen prim iadesi gerçekleşeceği belirtildi.

ÖDEMELER GERİ Mİ ALINACAK?

Milyonlarca kişi borçlanana ve prim ödemelerinde emeklilik hayali kurarken SGK'dan önemli açıklamalar geldi. Borçlanma veya çalışarak emeklilik primini tamamlayamayan toptan ödemelerde isteğe bağlı sigorta primleri de aynı madde üzerinden değerlendirilmeye alınacak.

SGK İl Müdürlüklerine giden Emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayanlar kişiler ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu şekilde geri alabilme hakkı verildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN