Ocağınıza diş macunu sürün etkisini anında görün! Bu basit yöntemle fark yaratacaksınız

Ocağınıza diş macunu sürün etkisini anında görün! Bu basit yöntemle fark yaratacaksınız

Zamanımızın çoğunu mutfakta geçiriyoruz. Bu zaman aralığında yemek yap, temizle derken aşırı yoruluyoruz. Özellikle sıklıkla kullandığımız ocaklarda oluşan yağ ve paslanma lekeleri başımıza büyük sorunlar açabiliyor. Ne kadar ovalasakta bu lekeler geçmez, geçse de iz yapar. Ev hanımlarının en rahatsız olduğu konulardan biri olan bu sorundan kurtulmanın yolu ise çok basit. Diş macunun mucizevi etkisine tanık olun. Tüm lekeleri söküp atacak. İşte diş macununun temizlikte olan etkisi...

Yemek yapmayı herkes sever ancak yapılışı kadar temizliği oldukça zordur. Mutfakta oluşan kir ve lekeler ev hanımlarının en büyük korkulu rüyası. Özellikle ocak setlerinde oluşan yağ lekeleri ve paslanmalar herkesin sorun yaşadığı olaylardan biridir. Ne kadar temizlesek de lekeler ya kalır ya da iz yapar. Eğer bu lekelerden anında kurtulmak istiyorsanız mutlaka bu yöntemi deneyin. Tek malzeme ile mutfağınız pırıl pırıl olacak. Pas ve yağ lekelerinden kurtulun. İşte hayatınızı kolaylaştıracak o pratik yöntem...

OCAĞINIZ PIRIL PIRIL OLACAK

Ev hanımlarının en çok zorlandığı şeylerden biri mutfak temizliği. Mutfakları temizlemek adeta çile. Ne kadar temizleseniz de o lekeler kalır ve istenmeyen görüntülere neden olur. Bu görüntüden kurtulmanın yolu ise çok basit. Size vereceğimiz bu pratik yöntemi kimse bilmiyor. Ocaklarınız pırıl pırıl parlayacak. Geçmeyen yağ ve pas lekelerini anında geçirecek. Hazırsanız kağıt kaleminizi alın ve bu bilgileri not edin.

kmggfgf-31.jpg

YAĞ VE PAS LEKELERİNİ SÖKÜP ATIYOR

Geçmeyen lekeler için kullanılan en basit yöntem diş macunudur. Bu ürün ile ocak setiniz pırıl pırıl parlayacak. Peki diş macunu ile ocak temizliği nasıl yapılır? İlk olarak bütün ocakları ayırın. Daha sonra hepsine evinizde kullandığınız diş macununuzu sürün. Eski ve kullanılmayan bir fırça yardımı ile ocak gözleri sürdüğünüz diş macununu ile temizlemeye başlayın. Tüm ocak gözlerini diş fırçası yardımı işe güzelce köşe bucak temizleyin. Ocak gözlerindeki tüm siyahlık bu sayede gidecek ve ilk günkü gibi olacaktır. Aynı şekilde bunu ocak gözlerinin üzerindeki demirler içinde yapabilirsiniz.

kmgfgfgf-61.jpg

OCAKTAKİ SU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Su lekesini yok etmek istiyorsanız, sorunlu alana cam temizleyici sıkın ve 1 ile 2 dakika bekletildikten sonra temiz bezle silin. Ardından mikro fiber bezle kurulayın. Ankastre ocak, davlumbaz ve fırınınızda normal temizlik bezleri yerine mikrofiber bez kullanmalısınız.

OCAK DEMİRLERİ NASIL TEMİZLENİR?

Ocak demirlerinizi bulaşık makinesinde yıkamak gereğinden fazla sıcaklığa maruz kalarak yağ ve kirlerin pişerek daha zorlu hale gelmesine neden olabilir. Ocak demirlerinizi temizlerken malzemesine de dikkat etmelisiniz. Boyası çıkabilecek yapıda olan demirler için yağ çözücü kullanmalısınız. Lavabo açıcı kullanmak boyanın bozulmasına neden olabilir. Öncelikle ocak demirlerini geniş bir kaba yerleştirin ve üzerini tamamen kaplayacak şekilde sıcak su ekleyin. Yağ çözücü sıktıktan sonra 45 dakika bekletin. Lekeler yumuşayınca bulaşık deterjanıyla yıkayın ve durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN