Ocak Gözlerini Pırıl Pırıl Yapıyor! İşte Ocaklarınızı Yeni Alınmış Gibi Yapan Ev Yapımı Temizleyiciler...

Ocak Gözlerini Pırıl Pırıl Yapıyor! İşte Ocaklarınızı Yeni Alınmış Gibi Yapan Ev Yapımı Temizleyiciler...

Haftada sadece birkaç kez yemek hazırlasanız bile, ocak veya set üstü ocak yaptığınız her yemeğin kalıntılarını barındırabilir. En özel temizlikçiler, günlük bir silme ile bile, ocakları temiz tutmak gibi görünüşte bitmeyen bir görevden rahatsız olabilirler. Taşan bir kap veya biriken yağ, çıkarmaya çalışmak için karmaşık bir karmaşaya neden olabilir.

Geleneksel set üstü ocakların temizlenmesi oldukça zordur. Boyutları, şekilleri ve uzun zaman önce yapılan yemeklerin sık sık hatırlattıkları, dünyadaki tüm dirsek yağlarının zaman kaybı gibi görünmesine neden olabilir. Set üstü ocağınızı temizlemek, genellikle ünitenin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacağı için paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Ancak yüzeylere zarar verebilecek ve sizi hasta edebilecek sert kimyasallara gerek yoktur. Pek çok insan artık ocaklarını temizlemek için yeşil yöntemlere geçiyor.

HİÇ TERLEMEDEN OCAKLARI YENİ ALINMIŞ GİBİ YAPIN

İşte, hiç terlemeden pişirme yüzeylerinizi yeniden yeni gibi ışıldatacak on bir kolay yöntem. Başlamadan önce, ocağınızla birlikte gelen kullanıcı kılavuzuna bakın.

ocak-gozu-temizleme.jpg

1 AMONYAK İLE TEMİZLEME

Amonyak her şeyi temizlemek için ideal olmasa da, hiçbir şey brülörlerde pişmiş kiri daha iyi çözemez. Bu yöntemle yapacağınız daha az iş vardır. Çıkarılabilir brülörleri fermuarlı bir torbaya koyun, amonyak ekleyin ve kapatın. Her şeyi bir gecede verandada bırakın. Ertesi gün, onları durulayın ve nasıl parladıklarını görün.

2 HIDROJEN PEROKSIT VE KABARTMA TOZU İLE TEMİZLEME

Diğer birkaç temizleyici bu miktarda güç toplar. Ocağınızda kalan kalıntıları fırçalayın ve atın. Tüm yüzeyi kabartma tozu ile serpin ve ardından peroksit ile çiseleyin. Pişmiş pisliği köpürtüp parçalarken izleyin. Lekeler çıktıktan sonra sadece durulayın ve kurulayın.

ocak-gozu.jpg

3 TUZ VE KABARTMA TOZU İLE TEMİZLEMEK

Bir yemek kaşığı karbonat ve bir yemek kaşığı tuzu karıştırın. Ardından, bir çorba kaşığı su ekleyin ve macunu karıştırın. Karışıma bir bez batırın ve pisliği ovalayın. Karışımı taşmaların üzerine dökün. Sıvıyı emer ve temizliği kolaylaştırır.

4 ZEYTİNYAĞI İLE TEMİZLEMEK

Bu yöntem, ocağınızın üzerine biraz sebze veya zeytinyağı dökmenizi gerektirir. Bir bez kullanarak, yağı topaklanmış pisliklere ovalayın. Sonra hepsini çok amaçlı bir temizleyici ile püskürtün. Bu, sobanızın davlumbazında da harikalar yaratıyor.

5 BEYAZ SİRKE İLE TEMİZLEME

Beyaz sirke nihai temizleyicidir. Cam set üstü ocakların çizgi ve lekeleri gevşeterek temizlemek için kullanılır.

Kullanılmamış bir sprey şişesinde bir ölçü beyaz sirkeyi iki ölçü musluk suyuna karıştırın. Ardından, solüsyonu cam ocağınıza püskürtün ve silin. Sirke asiditesi kiri çıkarmaya yardımcı olur. Bu karışımı her gün mutfağınızın etrafını temizlemek ve dezenfekte etmek için kullanabilirsiniz.

ocak-temizlemek.jpg

6 KARBONAT VE LİMON KULLANIN

Limonlar doğal yağ kesme özelliklerine sahiptir ve kabartma tozu doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir. Kabartma tozu, pişmiş lekeleri çıkarmaya yardımcı olan ancak camı çizmeyecek kadar yumuşak olan son derece ince parçacıklar içerir.

Bir cam ocak üzerine bir avuç kabartma tozu serpin. Daha sonra bir dilim limon kullanarak yüzeyi ovalayın. Kabartma tozu parçacıkları ve limon posası kalıntılarını gidermek için alanı nemli bir bezle silin.

7 BLAŞIK SABUNU VE KABARTMA TOZU KULLANIN

Küçük bir kapta eşit miktarda bulaşık deterjanı ve kabartma tozunu birleştirin. Hafif köpüklü bir doku ile buzlanma benzeri bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Ardından, karışımı damlama tavalarına cömertçe uygulayın. Kiri gevşetmek için tavaları fırçalayın. Damlama tavalarını yaklaşık bir saat boyunca fermuarlı torbalara aktarın, ardından tavaları torbalardan çıkarın ve pislikleri ovalayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN