Derz ve Fayans Aralarını Nasıl Temizleriz? İşte Fayans Arasındaki Kirleri Söküp Atan Formül

Derz ve Fayans Aralarını Nasıl Temizleriz? İşte Fayans Arasındaki Kirleri Söküp Atan Formül

Banyonuzdaki veya mutfağınızdaki fayans arasındaki derzler nasıl temizlenir? İşte derz dolgularada temizlik işlemi sırasında başvurulacak en kesin yöntemler.

Tuvaletiniz, duşunuz veya lavabonuz ne kadar temiz olursa olsun , duşunuz veya yer karolarınız arasındaki harç kirliyse, tüm banyonuz kirli görünecek ve hissedilecektir. Neyse ki, biraz dirsek gücü ve ev yapımı temizleme malzemeleri var. Fayanslar arasındaki derz dolgu harcının nasıl temizleyeceğine dair bu tavsiyeler ile en kirli harcı bile yeni haline geri döndürebilirsiniz.

İlk olarak, hangi yolu kullanmak istediğinizi seçin - Kendin Yap temizleyiciler veya denenmiş ve test edilmiş markalardan güvenli ürünler - ve ardından daha temiz, daha parlak bir fayans arası.

derz-dolgu-temizleme.jpg

FAYANS ARASINDAKİ DERZ DOLGULAR NASIL TEMİZLENİR, BEYAZLATILIR?

Derzinizin tamir edilemez noktayı geçmesine izin vermeyin: Sararmasını önlemek için her ay veya gerektiğinde temizleyin. Derz dolgusunu kirli gördüğünüzde (veya banyonuzun yenilenmeye ihtiyacı olduğunu hissettiğinizde), bu adım adım kılavuzu izleyin:

3/4 bardak ev tipi klorlu ağartıcıyı 1 galon su ile karıştırın.

Lastik eldiven giyerek , formülü tek seferde küçük bir alana uygulamak için sert bir fırça kullanın. Sıvının size veya çevredeki yüzeylere sıçramamasına dikkat edin.

Birkaç dakika bekletin, sonra fırçalayın ve durulayın.

derz-dolgular.jpg

EV YAPIMI FAYANS DERZ TEMİZLEYİCİSİ NASIL YAPILIR?

Banyonuzu pırıl pırıl yapmak için çamaşır suyuna ve diğer kimyasallara güvenmeniz gerekmediğinin kanıtı. Bunun yerine, bu tamamen doğal temizleyiciyi yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler için dolaplarınıza dönün. Not: Bu karışım, ticari temizleyiciler veya ağartıcılar kadar güçlü değildir, bu nedenle gözle görülür sonuçlar elde etmek için ekstra kas gücü ve sabır gerektirebilir.

Kabartma tozunu hidrojen peroksit ile macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Harca uygulayın.
Birkaç dakika bekletin, sonra fırçalayın ve durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN