Öğrenince attığınız limon kabukları için pişman olacaksınız! İşte limon kabuklarının saymakla bitmeyen faydaları

Öğrenince attığınız limon kabukları için pişman olacaksınız! İşte limon kabuklarının saymakla bitmeyen faydaları

Günlük kullanım için kullanabilecekken limon kabuklarını neden çöpe atasınız ki? Limon kabuklarını çeşitli şeyler için kullanabileceğinizi kim bilebilirdi? Öğrenince attığınız limon kabukları için pişman olacaksınız!

Limon temizlik, güzellik, yemek pişirme ve çok daha fazlası için çok yönlü, doğal bir seçenektir. Sadece harika kokmakla ve tatmakla kalmazlar, aynı zamanda mikropları öldürmek için mükemmel kılan antibakteriyel özelliklere sahiptirler. Düşük pH'ları onları güzellik ve kişisel bakım için mükemmel kılar ve doğrudan cilde uygulandığında limon suyu yaşlılık ve güneş lekelerini hafifletebilir. Limonlar, genel dezenfeksiyon ve temizlik için harika olan yüksek konsantrasyonda sitrik asit içerir. Limondaki sitrik asit, bakteri ve küfü öldürmeye yardımcı olabilir ve ayrıca sabun köpüğü ve mineral birikintilerini giderebilir.

ÖĞRENİNCE ATTIĞINIZ LİMON KABUKLARI İÇİN PİŞMAN OLACAKSINIZ! İŞTE LİMON KABUKLARININ SAYMAKLA BİTMEYEN FAYDALARI

limon-kabuklarini-yeniden-kullanin.jpg

LAVABO VE KÜVETLERİ TEMİZLEYİN

Islak bir lavaboya veya küvete kabartma tozu serpin ve bu yüzeyleri ovmak için bir limonun kesik tarafını kullanın. Bu yöntem kiri giderecek, limonlu bir "çamaşır suyu" görevi görecek ve lavaboların ve küvetlerin parlamasını sağlayacaktır.

BULAŞIKLARI PARLATIN

Limon sadece yağ çözücü olarak işlev görmez, limonda bulunan sitrik asit de bulaşıklardan lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Yağın giderilmesine ve bardakların ve gümüş eşyaların parlamasına yardımcı olmak için limon kabuklarını posası ile birlikte bulaşık suyunuza atın.

TIRNAK TEMİZLEYİCİ OLARAK ÇALIŞIR

Limon kabuklarının bakterileri öldürdüğü gösterilmiştir, bu yüzden tırnaklarınızı temizlemek için bu kadar verimli bir kullanım sağlarlar. Tırnaklarınızı temizlemek için limon kabuğunu kullanmak için tırnaklarınıza sürmeniz yeterlidir. Sadece tırnaklarınızı temizlemekle kalmaz, görünümlerini de tazeler.

ÇOK AMAÇLI TEMİZLEYİCİ

Tamamen doğal bir temizleyici kullanmak söz konusu olduğunda, limon kabukları bunun için mükemmel! Bununla, sirkeyi temizleyici olarak kullanmayı seviyorsanız kullanmak için mükemmel bir temizleyicidir, ancak sirke kokusunu giderir.

İhtiyacınız olanlar:

  • limon kabukları
  • Sirke
  • kavanoz
  • Geniş kase
  • Sprey şişesi
  • Kavanoz için bir kapak
  1. Limon kabuklarınızı bir kavanoza koyun (yaklaşık yarısına kadar dolu)
  2. Kavanozu tamamen doldurana kadar kabukların üzerine sirke dökün.
  3. Kavanozu örtün. İki hafta boyunca karanlık bir yerde bırakın (oturmasına ne kadar uzun süre bırakırsanız, sirkeye o kadar fazla narenciye demlenir).
  4. İki hafta bekledikten sonra narenciye temizleyicisini büyük bir kasenin üzerine yerleştirilmiş ince gözenekli bir elek kullanarak süzmek ve kabukları atmak isteyeceksiniz.
  5. Kalan sıvıyı bir sprey şişesine ekleyin ve herhangi bir tipik çok amaçlı temizleyiciyi kullandığınız gibi kullanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN