Optik illüzyon beyin testi! Sadece üstün zekalı insanlar resimdeki gizli yüzü 13 saniyede bulabiliyor!

Optik illüzyon beyin testi! Sadece üstün zekalı insanlar resimdeki gizli yüzü 13 saniyede bulabiliyor!

Optik illüzyon beyin testi: Yüksek IQ'lu kişiler, aşağıdaki resmin içindeki gizli yüzü görebilir. Gizli yüzü 13 saniyede bulabilir misin?

Optik illüzyon, bir nesnenin veya çizimin veya insanların beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan, akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Dolayısıyla, optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, bir adamının resminin içinde bir yerde bir yüzün saklandığı bir illüzyonda görülebilir.

1-014.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ ADAMIN YÜZÜNÜ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel hem çocuklar hem de yetişkinler için yapboz olarak paylaşıldı. İllüzyon, izleyicileri bir adamın resminin içindeki gizli yüzü bulmaya davet ediyor. Bu optik illüzyonda deniz kenarında duran bir adam görebilirsiniz. Omzunda bir kuş oturuyor ve adam deniz kıyısına yakın bir yerde arkadaşını arıyor. Bulmaca, insanları resimdeki gizli yüzü bulmaya davet ediyor.

GİZLİ YÜZÜ GÖRDÜN MÜ?

Gizli yüzü sadece 13 saniyede tespit etmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın veya yüksek IQ seviyenizin bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Bu nedenle, optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Öyleyse söyle bize, bu optik yanılsamanın içindeki gizli yüzü fark ettin mi?

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Bu optik illüzyon çizimine yakından bakın ve adamın resminin içinde saklanan yüzü bulmaya çalışın. Gizli yüzü bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntüyü ters çevirirseniz yardımcı olabilir. Gizli yüzü bulmakta zorlanıyorsanız, onu net bir şekilde görmenize yardımcı olmak için buradayız. Yüz, adamın omzunda oturan kuşun yanında gizlidir.

2-006.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN