Oruç açarken hepimiz hata yapıyormuşuz! İbn-i Sina nasıl açılacağını asırlar önce anlatmış!

Oruç açarken hepimiz hata yapıyormuşuz! İbn-i Sina nasıl açılacağını asırlar önce anlatmış!

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle birlikte insanlar oruç tutarken yapılan yanlışları da merakla araştırmaya başladı. Peki en doğru oruç nasıl açılır? Tüm detaylar haberimizde.

Ramazan Ayı süresince oruç ibadetini yerine getiren insanların uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. İbn-i Sina'nın yüzyıllar önce belirttiği şekilde oruç açılmasının en doğru şekli olduğu öğrenildi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İBN-İ SİNA'YA GÖRE ORUÇ AÇMA YÖNTEMİ

Ramazan Ayı süresinde oruç tutan insanlar uzun süre aç kalınması sebebiyle bazı sağlık problemleri yaşıyor. İbn-i Sina bu sağlık problemlerinin önüne geçilmesi için yüzyıllar önceden insanlara tavsiyede bulundu. İftar sonrasında oruç tutan insanların çoğu su veya çorbayla orucunu açıyor. Ancak sıvıyla yemeğe başlanması mide ve bağırsaklarda sağlık problemi yaşanmasına sebep oluyor. 

Hurmayla Oruç Açmak

Hz. Muhammed'in sünnetine göre orucun bir hurma ya da 2 zeytin ile açılması gerekiyor. Bu şekilde açılan oruç sonrasında mide içindeki asit bir anda hareket etmez ve katı besini öğütmek için çalışır. Ancak direkt olarak sıvı alındığı zaman mide asidi yemek borusuna veya bağırsağa kaçabilir. Mide asidi dengesi kaybedildiği zaman da yemek borusu ve bağırsaklarda sağlıklı bakteriler ölmeye başlar. İbn-i Sina tarafından verilen tavsiyelere göre orucun hurma, kuru kayısı, kuru incir, zeytin ile oruç açmanın sindirim sistemine de faydaları var. Bağırsakları yumuşatmak ve lif kaynağını sağlamak sağlık açısından da çok önem taşıyor. Sıcak çorba ile oruç açılması mide asidi dengesinin bozulmasına sebep olur. Oruç katı besinlerle açıldıktan sonra yarım su bardağı su içilebilir ve ılık çorba tüketilebilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN