Ovalıyorum ovalıyorum çıkmıyor derdine son! 2 malzemeyi karıştırıp bezle silmeniz yetiyor: Yağlı fırınlar anında tertemiz olacak

Ovalıyorum ovalıyorum çıkmıyor derdine son! 2 malzemeyi karıştırıp bezle silmeniz yetiyor: Yağlı fırınlar anında tertemiz olacak

Mutfak temizlemeye kalkışan kişilerin en çok kaşındığı temizlik işi de fırın temizlemek oluyor. Ovalayıp ovalayıp çıkaramadığımız kirler artık geride kalıyor. 2 malzemeyi karıştırıp bir bezle Silince bütün inatçı lekeler anında ortadan kayboluyor. İşte fırın temizlemenin kolay yolu…

Fırın yemeklerinin tadına bir kez bakan adeta müptelası oluyor. Geriye ise inatçı yağ lekeleri kalıyor. İş sonunda fırın temizlemeye gelince herkesin kabusu başlıyor. Ancak doğru malzeme ile kolay bir şekilde temizlik yapabilirsiniz. Hem doğal hem de pratik yollarla tüm inatçı lekeler anında ortadan kalkıyor. İşte fırın temizlemenin kolay yolu…

FIRINLAR ANINDA PIRIL PIRIL OLACAK

Fırın temizleme işi büyük bir yük olarak görülse de yalnızca iki malzeme ile 10 dakikada temizleyebilirsiniz. Fırın temizlemek için İhtiyacınız olan tek şey sirke ve sudur. Eşit miktarda karıştırılan sirke ve su solüsyonunu fırın iç yüzeyine uygulayıp sadece 10 dakika bekletmeniz yeterlidir.

firin-temizlemek.jpg

KABARTMA TOZUNDAN YARDIM ALIN

Sirkenin yanı sıra inatçı lekelerden kurtulmak için kullanabileceğiniz bir diğer ürün ise kabartma tozudur. Bu ürünlerle elde ettiğiniz bir macun ile tüm inatçı yağlardan anında kurtulabilirsiniz. Temizlik aşaması için izleyeceğiniz yol şu şekildedir:

Fırın içerisinde boşalttıktan sonra bir bez yardımıyla kabasını alınız.

Ardından karbonat ve suyu karıştırarak yağ lekelerinin bulunduğu yüzeye sürünüz.

2 saat kadar beklettiğiniz macunu nemli bir bez yardımıyla siliniz.

firin-temizlik.jpg

KARBONAT VE BULAŞIK DETERJANINI KARIŞTIRIN

Metal fırın temizliğinde uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise kabartma tozu ve bulaşık deterjanı karıştırmaktır. Fırın içerisini boşalttıktan sonra bulaşık deterjanı ve 2 yemek kaşığı karbonat tozu karıştırarak üzerine kaynar su ekleyip lekeli bölgelere uygulayınız. 2 saat kadar beklettiğiniz karışımı nemli bir bez yardımıyla temizleyiniz.

DİŞ MACUNU DEĞİL KABARTMA TOZU MACUNU

Fırın camında bulunan çizilmelere karşı alınabilecek en önemli yöntem ise kabartma tozu ve su ile elde edilen macundur. Bu macunu cam kapağı uyguladıktan sonra 20 dakika kadar bekletip nemli bir bez ile siliniz. Fırın camlarınız anında parıl parıl parlayacak.

firin-temizlemek-kapak.jpg

LİMONUN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Et ya da balık pişiren kişilerin en büyük çilesi fırın içerisinden çıkmayan kokudur. Bu kokudan Kurtulmak isteyen kişiler limon suyunda yardım alabilir. Ilık bir su ve limon suyunu karıştırarak sünger yardımıyla fırının içini siliniz. Ardından nemli bez ile duruladıktan sonra fırındaki bütün kokular ortadan kalkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN