Özellikle o hastalığı olanlar dikkat! Tahin ve pekmezi karıştıranlar yandı: Meğer faydalı sanıyormuşuz...

Özellikle o hastalığı olanlar dikkat! Tahin ve pekmezi karıştıranlar yandı: Meğer faydalı sanıyormuşuz...

Özellikle o hastalığı olanlar dikkat! Tahin ve pekmezi karıştırarak tüketenler için şok edici gerçek ortaya çıktı: Meğer faydalı sanıyormuşuz, ancak durum hiç de öyle değilmiş! İşte bilmeniz gereken detaylar...

Kış aylarının en sevilen besinlerinden olan tahin ve pekmez, sağlık açısından birçok fayda sunarken, bir araya geldiklerinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar ortaya çıkıyor. Her ikisi de yüksek demir içeriğiyle kansızlığa iyi gelirken, ayrı ayrı tüketildiklerinde sağlığa olan faydaları artırır. Ancak, tahin ve pekmezi karıştırmak, bazı olumsuz etkilere yol açar.

TAHİN VE PEKMEZİ BİR ARADA TÜKETENLER DİKKAT

Her gün pekmez yerseniz... - Sağlık Haberleri

Tahin ve pekmezin birleşimi, yüksek yağ oranı ile yüksek şeker içeriğini bir araya getirir. Bu durum, kilo alımını hızlandırır ve uzun vadede kanser riskini artırır. Ayrıca, yüksek protein içeriği nedeniyle böbrek hastaları için risk oluşturabilirken, pekmezin içerdiği şeker de diyabet hastaları için tehlikeli olabilir.

Aşırı tüketildiğinde, tahin ve pekmez kombinasyonu vücutta şişliklere neden olabilir, özellikle ellerde, ayaklarda ve yüzde. Karın bölgesinde rahatsızlıklara yol açabilir ve sağlığı riske atar.

Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve kiloyu korumak isteyenler için, tahin ve pekmezi ayrı ayrı tüketmek daha uygun bir seçenek olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN