Pamuk gibi ellere sahip olmak hayal değil! Evinizdeki bu 2 malzeme ile kuruyan ve çatlayan ellere veda edin! Öğrenenler deniyor

Pamuk gibi ellere sahip olmak hayal değil! Evinizdeki bu 2 malzeme ile kuruyan ve çatlayan ellere veda edin! Öğrenenler deniyor

Zararlı kimyasallara sürekli maruz kalmak ellerimizi kuru ve kaba hissettirir. Ellerimiz de vücudumuzun diğer bölümleri kadar özeni hak ediyor. Peki el bakımı nasıl yapılır? Yumuşacık ve bakımlı ellerin sırrı nedir?

Ellerimiz de yüzümüz kadar bakıma ihtiyaç duyar. Günlük işlerimizin çoğunu yürütürler. Bunun da ötesinde, soğuk ve kuru hava ellerinizi kuru ve pürüzlü bırakabilir. Ellerinizi yumuşatmak için bazı ev ilaçları arıyorsanız, doğru yere geldiniz. El kuruluğu kolayca üstesinden gelinebilecek bir sorundur ve elinizin altında doğru ipuçlarıyla ellerinizi yumuşak ve pürüzsüz tutabilirsiniz. Bu haberimizde, yumuşak ve pürüzsüz eller için bazı nedenleri ve basit ipuçlarını keşfedeceğiz.

what-causes-your-hands-to-become-dry.jpg

ELLERİNİZİN KURUMASINA NE SEBEP OLUR?

Cilt kuruluğu çoğunlukla çevresel faktörler tarafından tetiklenir. Bazı durumlarda, belirli sağlık koşulları ve tahriş edici maddeler de cildinizin veya ellerinizin olağandışı şekilde kurumasına neden olabilir. Birincil nedenler şunları içerir:

Hava: Ellerinizin (ve vücudunuzun geri kalanının) kış aylarında daha kuru hale geldiğini fark etmişsinizdir. Soğuk mevsim havayı kurutur. Sonuç olarak, elleriniz nemi tutamaz ve kurumasına neden olur.

Çevresel Tahriş Ediciler/İşyeri Koşulları: Güçlü dezenfektanlarla ellerini günde birkaç kez yıkayan kişilerin ellerinin kuruması daha olasıdır. Uzun süre bulaşık yıkayanların elleri de kurur. Deterjan ve sabunlardaki güçlü yüzey aktif maddeler cildinizin doğal yağlarını soyarak ellerinizin aşırı derecede kurumasına neden olabilir.

Bazı Tıbbi Durumlar: Lupus ve diyabet gibi ekstremitelere kan akışını etkileyen tıbbi durumlar da ellerinizin kurumasına neden olabilir. Sedef hastalığı ve egzama gibi diğer cilt bozuklukları da ellerinizin kurumasına neden olabilir.

755x390-vazelin-saca-nasil-uygulanir-272.jpg

1. VAZELİN

Vazelin güçlü nemlendirme özelliklerine sahiptir. Ellerinize düzenli olarak uygulamak onları daha yumuşak hale getirebilir.

İhtiyacınız olanlar

  • Vazelin (gerektiği kadar)
  • bir çift pamuklu eldiven

Uygulanışı

  1. Yatmadan önce her iki elinize de ince bir tabaka Vazelin sürün.
  2. Bir çift hafif pamuklu eldiven giyin ve yatağa gidin.

coconut-oil-6.jpg

2. HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağının yumuşatıcı özellikleri, cilt nemini iyileştirmeye ve cilt yüzeyindeki lipid seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle, hindistancevizi yağının topikal uygulaması, ellerinizi daha yumuşak hale getirmeye yardımcı olabilir.

İhtiyacınız olanlar

  • 1-2 çay kaşığı sızma hindistan cevizi yağı
  • Bir çift eldiven

Uygulanışı

  1. Her iki elinize de hindistancevizi yağı sürün.
  2. Yağın cildinize nüfuz etmesine yardımcı olmak için bir çift eldiven giyin.
  3. Gece boyunca veya birkaç saat bekletin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN