Paslanmış çatal bıçağı gıcır gıcır parlatan yöntem! Yenisine para harcamayın…basit ve etkili

Paslanmış çatal bıçağı gıcır gıcır parlatan yöntem! Yenisine para harcamayın…basit ve etkili

Mutfakların en büyük sorunu olan paslanmış çatal ve bıçaklar bu yöntemle gıcır gıcır olacak! Yenilerine para dökmenize gerek yok… Oldukça basit ve etkili bu yöntemle yeni alınmış gibi olacak.

Çatal, bıçak ve kaşıklar ya da mutfakta kullanılan bu tarz metaller zamanla paslanabiliyor. Özellikle de mutfakla çok haşır neşir olan insanlar bu durumdan oldukça şikayetçi. Yenilerine para harcamak istemeyenler ise daha doğal ve kolay yöntemler arıyor. Bu yöntem ise onlara şifa gibi gelecek. Kısa zamanda tüm paslanmış malzemeleri pasparlak yapabilirsiniz.

PASLANMIŞ METALLERE SON

Çok basit birkaç yöntemle paslanmış çatal, bıçak ve kaşıklarınızı ilk günkü haline çevirebilirsiniz. Öyle ki görenler yeni aldığınızı bile düşünecek. Yapmanız gerekenler ise çok basit. Mutfağınızda bulunan paslanmış metalleri onarmak için birkaç çok basit yöntem kullanabilirsiniz.

paslanmis2.jpg

EN ÖNEMLİSİ DİŞ MACUNU

İlk olarak elinizdeki çatal, bıçak, kaşık gibi metalleri sabunlu suyla yıkayın. Yıkadıktan sonra iyice durulamayı ihmal etmeyin. İkinci aşamada Pas lekelerinden kurtulmak için bir dilim limonu tuzla ovarak metallere sürmeye başlayın. Limondaki doğal asit pasları çözülmesine yardımcı olacak. Daha sonra bir sünger ya da bez yardımıyla metalleri ovun. En çok da paslı bölgelere dikkat ederek bu işlemi gerçekleştirin.

paslanmis.jpg

ZIMPARA YARDIMI İLE DAHA İYİ SONUÇ ALIN

Daha iyi bir sonuç almak için metallerdeki paslı yerleri zımparalayabilirsiniz. Bunun için de bir zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Bu işlemi de yaptıktan sonra işlem yaptığınız tüm malzemeleri yıkayıp durulayın. Tekrar paslanmanın önüne geçmek için ise pas önleyici sprey kullanabilirsiniz.

NOT: Eğer metalleriniz çok paslandıysa aşırı kötü durumdaysa bu yöntem işinize yaramayacaktır. Dolayısıyla ya bir bıçak tamircisine götürmelisiniz ya da artık kullanmamalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN