Patatesle her gün gramla altın elde ediyorlar! Avrupalılar yapıyor deyip onlar da denedi: 24 ayarda saf altın

Patatesle her gün gramla altın elde ediyorlar! Avrupalılar yapıyor deyip onlar da denedi: 24 ayarda saf altın

İnternette görüp denemek istediler ve resmen köşeyi döndüler. Patatesle her gün gramla altın elde ediyorlar. Antalyalı girişimciler her gün evlerinde altın bulmak için patates ayıklıyorlar. Söz konusu bu işlemi internete gördükten sonra deneyen girişimciler ciddi bir başarı elde etti. İşte detaylar…

Antalya'da ikamet eden ve hayatlarını özel güvenlik görevliliği yaparak idame ettiren Cemil Şahin ve Haluk Arlı, internette öğrendikleri ilginç bir bilgiyi vakit kaybetmeden hemen uygulamaya başladılar. Çıktıkları bu yolda önemli bir yol kat eden 2 arkadaş her gün en az 1 gram altın elde ediyor.

ELEKTRONİK ATIKLARLA BAŞLADILAR

Yeni Akit’te yer alan habere göre, Cemil Şahin (38) ve Haluk Arlı (32), 4 sene önce internette araştırma yaparken elektronik atıklardan altın, gümüş, paladyum ve bakır elde edilebileceği bilgisini erişti. Daha sonra evde hobi amaçlı altın ayrıştırmaya başlayan ikili, uğraşlarının sonucunda her gün 1 g altın elde etmeyi başardılar.

yeni-proje-21.jpg

Bunun için çöpten ve hurdacılarda topladıkları elektronik atıkları eve getirerek ayrıştırıp sıvı hale getirdiler. Daha sonra altını çökerten bu 2 arkadaş, içi oyulmuş patateslerin içine altınları koymaya başladı. Şahin ve Arlı, yoğun ısı altında patatesin içindeki kırmızı toprak halindeki çökeltiyi ısıtarak, ayrışan altını çıkarıyor.

yeni-proje-18.jpg

FARKLI FORMÜLLER KULLANIYORLAR

Temin ettikleri elektronik atıkları farklı formüllerle ayrıştırdıklarını söyleyen Haluk Arlı, “Ürünlerin kendine göre sistemleri var. Önce bakır ve gümüşünü alıyoruz. Farklı formüller kullanarak sıvı haline getiriyoruz. Sıvıda bakır ve gümüşü ayırdıktan sonra altını çökertip toz ya da kırmızı toprak haline getiriyoruz. Kırmızı toprağı patatesin içinde eriterek, 24 ayar saf altın elde ediyoruz” dedi.

yeni-proje-19.jpg

Cemil Şahin ise söz konusu altınları bilgisayar ve dizüstü bilgisayarlarda bulunan hafıza kartlarından temin ettiklerini ifade ederek, "Hafıza kartları üzerinde bulunan altın kaplamadan, altın elde ediyoruz. Bunlar saf 24 ayar altın kaplama ürünler. Evdeki atık elektronik eşyaları çöpe atacağımıza bunları evde kullanılan temizlik ürünleriyle işleyerek kendi madenimizi oluşturuyoruz. Bunları yakarak ya da evde kullanılan çamaşır suyu gibi temizlik ürünleriyle eriterek saf altın haline getiriyoruz. En iyi iletken olduğu için bütün elektronik cihazlarda altın, gümüş, paladyum ve bakır kullanılmıştır” diye konuştu.

yeni-proje-20.jpg

HERKES EVİNDE GRAM ALTIN YAPABİLİR

Yaptıkları bu işin yaygınlaşmasını istediklerini ifade eden Şahin, “Herkes evinde bir günde bir gram altın yapabilir. 'Avrupalı yapabiliyorsa biz neden yapmayalım' dedik ve başardık. Altını patatesten çıkarıyoruz. Çünkü patatese altın yapışmıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN