Pazarcıların pratik kabak soyma taktiği! Deneyen Allah razı olsun diyecek! İşte en basit bal kabağı soyma yöntemi…

Pazarcıların pratik kabak soyma taktiği! Deneyen Allah razı olsun diyecek! İşte en basit bal kabağı soyma yöntemi…

Kış aylarının sevilen lezzetleri arasında yer alan balkabağı tatlılardan tuzlulara kadar farklı lezzetlerle sofraları süslüyor. Balkabağının en zor işi kabuklarını soymak olurken pazarcılar bu işinde yöntemini bulmuşlar. Bu yöntemle muz soyar gibi kabuk soyacaksınız. İşte pratik balkabağı soyma yöntemi…

Kış aylarında tezgahları süsleyen balkabağı farklı lezzetlerle sofralarda yer alıyor. Kabak tatlısının en zor işi kabakları soymak olurken pazarcılardan gelen ufak tüyolar bu işin de kolayını sağlıyor. İşte pratik balkabağı soyma yöntemi…

YALNIZCA 1 DAKİKADA SOYULUYOR

Rahmetli işler arasında yer alan balkabağı soyma işine pazarcılar el attı. Tatlı ustaları balkabağı satın alırken kabuklu olması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle birçok ev hanımı satın alırken kabakların kabuklu olmasına dikkat ediyor.

balkabagi-2.jpg

Balkabağı soymak için fırın ya da mikrodalgadan yararlanmanız gerekiyor. Balkabağını soymadan önce üzerini çatallarla delikler yaptıktan sonra kalın kabukları sıcak havada büzüşmesini sağlayabilirsiniz. Bal kabağını mikrodalgaya da fırında 1 dakika bekleterek hızlı bir şekilde kabuklarını soyabilirsiniz.

SOYACAK KULLANIN

Balkabağını hızlı ve pratik bir şekilde soymanın bir diğer yöntemi ise salatalık soyacaklarını kullanmaktır. Hemen hemen herkesin evinde bulunan bu soyacaklar ile kolay bir şekilde balkabağı soyabilirsiniz.

balkabagi-soyma-tuyosu.jpg

DOĞRU SEÇİM ÖNEMLİDİR

Lezzeti bir kabak tatlısı ya da yemek yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise kabak seçimi olacaktır. Tatlı yapmak isteyen kişilerin şeker oranı yüksek ve daha sert kabakları tercih etmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN