Peynirin tuzunu almanın en basit yolu! Fazla tuzu sünger gibi çekiyor, işte mandıracıların basit yöntemi

Peynirin tuzunu almanın en basit yolu! Fazla tuzu sünger gibi çekiyor, işte mandıracıların basit yöntemi

Kahvaltıların vazgeçilmezi peynir fazla tuzlu geldiyse hemen bu yöntemi deneyin! Peynirin tuzunu almanın en basit yolu! Tadını bozmadan sadece tuzunu alıyor! Fazla tuzu sünger gibi çekiyor, işte mandıracıların basit yöntemi...

Birçok çeşidi olan peynir çoğunlukla tuzlu halde bulunur. Yemesi her ne kadar lezzetli olsa da fazla tuzlu peyniri tüketmek sağlık açısından özellikle yüksek tansiyona sahip kişiler için tehlikeli olabilir. Peynirin tuzu alınınca tadı gider diye endişeleniyorsanız bu yöntemi çok seveceksiniz. Tadını bozmadan fazla tuzunu almanın çok kolay bir yolu var.

Özellikle geleneksel yöntemlerle yapılan bazı peynir türlerinde tuz oranı istenilenden yüksek olabilir, bu da tüketicilerin tadım deneyimini olumsuz etkileyebilir. İşte bu noktada, ev yoğurdu ile fazla tuzlu peynirleri lezzetinden ödün vermeden kurtarma yöntemleri devreye giriyor.

PEYNİRİN TUZUNU AZALTMAK İÇİN NE YAPMALI?

Yoğurt Suyu Neye iyi gelir?

Peynirin fazla tuzunu almak için ev yoğurdu kullanımı oldukça etkili bir yöntemdir. Yapmanız gerekenler oldukça basit:

Önceden hazırladığınız ve bir miktarını kullanmış olduğunuz ev yoğurdunuzun bir köşesinde biriken yeşil suyu, yani whey'i, peynirin üzerini kaplayacak kadar peynirinize dökün.

Yoğurt suyu, peynirin fazla tuzunu almak için seve seve görev yapacaktır. Lezzet kaybı olmadan tuzunu almanın en doğal yolu budur.

Kapladığınız peyniri en az 5 saat oda sıcaklığında bekletin. Eğer fazla miktarda işlem uygulayacaksanız, dolapta bekletmeniz önerilir.

5 saat sonunda, peynirin tadına bakarak en uygun tuz oranına karar verebilirsiniz. Tamamen tuzsuz bir peynir istiyorsanız süreyi uzatabilirsiniz.

Bu basit yöntemle, peynirinizi istenmeyen fazla tuzdan arındırabilir ve lezzetini koruyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN