Pilav yaparken herkes bu hatayı yapıyor! Yıllardır yanlış biliyormuşuz

Pilav yaparken herkes bu hatayı yapıyor! Yıllardır yanlış biliyormuşuz

Sofraların vazgeçilmezi pilavı hep yanlış yapıyormuşuz! Bu hatayı yıllardır uyguluyoruz! İşte pilav yaparken yapılmaması gereken o hata...

Pirinç pilavı yaparken pirinçleri ıslatma konusu, mutfaklarda uzun süredir devam eden bir tartışma konusu. Kimileri pirinçlerin içindeki yabancı maddelerden arınması ve yapışmaması için ıslatılması gerektiğini savunurken, diğerleri ise bu işlemin gerekli olmadığını belirtiyor.

PİLAV YAPARKEN O HATAYI YAPMAYIN

Pirinç suyunun çiçeklere faydaları nelerdir? Bitkilerde kullanımı – Evim

Çoğu kişi, pirincin içindeki toz, taş veya yabancı maddeleri temizlemek için pirinçleri ıslatmanın önemli olduğunu düşünür. Ayrıca, suda yıkamanın pirincin içindeki nişastayı azaltarak pilavın yapışmasını önlediğine inanılır. Ancak, pirinçleri yıkamanın bir zorunluluk olmadığı da bir gerçektir.

Eğer zamanınız kısıtlıysa, pirinçleri sıcak suyla hızlıca yıkayabilirsiniz. Bu durumda dikkat etmeniz gereken şey, normalden daha az su kullanmaktır, çünkü aşırı su kullanımı pilavın lapa olmasına neden olabilir.

Pirinçleri yıkamak veya bekletmekle uğraşmak istemiyorsanız, en etkili yöntemlerden biri pirinçleri kavurarak nişastayı çıkarmaktır. Pirinçleri doğrudan tencereye alıp kısık ateşte kavurarak, pirinçler saydam bir hale gelene kadar nişastayı çıkarmış olursunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN