Pırıl pırıl bir cilde sahip olmak hayal değil! Işıldayan bir cilt için bu besinleri kullanın kozmetik ürünlere para dökmeyin

Pırıl pırıl bir cilde sahip olmak hayal değil! Işıldayan bir cilt için bu besinleri kullanın kozmetik ürünlere para dökmeyin

Dışarıdan aldığımız tedavilerin yanı sıra mineral ve vitamin yönünden zengin besinlerle de yeterince beslendiğimizden emin olmalıyız. Cildiniz bu bakım sayesinde içten parlayacak.

Kusursuz, parlak ve ışıltılı bir cilt istiyorsanız, en azından temizleme, tonik ve nemlendirme gibi minimum cilt bakımını uygulamalısınız. Bununla birlikte, genellikle gerektiği kadar ciddiye almadığımız başka bir temel unsur daha vardır: beslenmemiz! Sağlıklı ve dengeli beslenmenin sadece sağlığımız için iyi olmadığını, aynı zamanda bize parlak bir cilt ve parlak saçlar verdiğini de unutmamalıyız.

yag-kotudur-efsanesi-ve-saglikli-yaglar-1785.webp

1. İPUCU: SAĞLIKLI YAĞLAR

Vücudumuzun hem çoklu doymamış yağlara hem de tek varyanta ihtiyacı vardır. Yağlar sadece hormon üretimine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildi ve saçı sağlıklı tutmak için de önemlidir. Son olarak, bazı hastalıkların önlenmesinde de rol oynarlar. Omega 3 yağ asitleri, diğer şeylerin yanı sıra dermatitte meydana gelebileceği gibi vücudumuzu iltihaplanmaya karşı korumaya yardımcı olur. Ayrıca cilt kanseriyle savaşmaya da yardımcı olurlar. Bunları Zeytinyağı, Fındık, Yağlı balıklar (sardalya veya ton balığı gibi) ve Tohumlarda bulabilirsiniz.

brokoli-salatasi-5958-1.jpg

2. İPUCU: BROKOLİ

Brokoli, sağlıklı ve parlak bir cilt için gerekli olan yüksek A vitamini konsantrasyonuna sahiptir. Ayrıca brokoli, vücudun kollajen oluşturmasına yardımcı olan yüksek miktarda C ve E vitamini içerir. Kollajen cildi sağlıklı ve elastik tutar. E vitamini ayrıca cildin hücre zarını korumaktan ve vücudu ultraviyole ışınlarına (UV) karşı korumaktan sorumludur.

havuc-onecikan-2021.webp

3. İPUCU: HAVUÇ

Havuç, cildin genel sağlığı için iyi olan süper bir beta karoten kaynağıdır. Ayrıca havuç, yaşlanmayı önlemede yardımcı olarak faydalıdır ve ayrıca cilt sarkmasına karşı da yardımcı olur. Ayrıca kırışıklıkların ilk belirtileriyle de savaşırlar. Havuç, içerdiği antioksidanlar ve A vitamini sayesinde cildinizi yeniden yapılandırmanıza ve UV ışınlarına karşı korunmanıza yardımcı olur.

1200x627-balin-faydalari-nelerdir-ne-ise-yarar-bal-kac-kalori-kilo-yapar-mi-1585643797821.jpg

4. İPUCU: BAL

Bal, doğal olarak nemlendirici özelliklere sahip olduğu için cildimiz için çok faydalı olan diyetimize lezzetli bir katkıdır. Haricen maske olarak kullanırsak antibakteriyel çalışır ki bu sivilce ile mücadelede bir müttefik arıyorsanız faydalı olabilir. Ve tabii ki bal yiyebilirsin. Demir, Kalsiyum, Magnezyum, Fosfat, Potasyum ve Çinko gibi cildinizi içeriden iyileştirmeye yardımcı olan birçok mineral içerir.

5ca7566e45d2a02864d931dc.webp

5. İPUCU: SU

Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşur. Su vücudumuzu temizlemeye yardımcı olur, vücudu oksijen açısından zengin tutar, nem dengesine yardımcı olur ve toksinlerin ciltten atılmasına yardımcı olur. Vücudunuza yeterli nemi sağlarsanız, cildinize de bakım yaparsınız. Ayrıca suyun sağlığa büyük faydaları vardır. Su cilde daha fazla esneklik verir ve iyi bir nemlendirme sağlar. Böylece cildin dış tabakasında bulunan ölü cilt hücrelerinin neden olduğu kuru ve hasarlı görünümün önüne geçer.

Nemli cilt, besinlerle dolu parlak bir cilttir. Bu, erken çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur.

yulafin-faydalari-nasil-tuketilir-2.webp

6. İPUCU: YULAF

Yulaf, cildimiz için en iyi doğal nemlendiricilerden biridir. Nemlendirici ve kozmetik özelliklere sahiptir, bu da onu maskelerde kullanım için ideal hale getirir. Yulaf iyi bir lif kaynağıdır ve ayrıca vücudumuz ve cildimiz için magnezyum, bakır, demir ve potasyum gibi temel mineralleri sağlar. Yulaf yemek, açlıkla mücadele etmeye ve sindirimi iyileştirmeye yardımcı olabilir. İkincisi, toksinleri vücudumuzdan çıkarmak için önemlidir. Böylece yulaf, cildinizin görünümünü içeriden iyileştirmeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN